De politie is dringend op zoek naar getuigen die iets hebben gezien van of meer weten over een reeks berovingen, waarbij steeds oudere vrouwen hun gouden ketting van de nek wordt getrokken. Dit is in vier plaatsen gebeurd in Leusden (23 juni), Bunschoten (24 juni), Driebergen (24 juni) en Hoevelaken (24 juni). Het gaat om een jonge man van circa 20 tot 25 jaar oud. De politie gaat er gezien het genoemde signalement van uit dat het steeds om dezelfde dader zou kunnen gaan.

In Hoevelaken vond de beroving op 24 juni om 17.10 uur plaats. Toen werd een 68-jarige fietsster in Hoevelaken beroofd van haar ketting. Het slachtoffer fietste op de Eiberlaan in Hoevelaken komend vanuit het centrum. Ook in dit geval vond de beroving plaats door een passerende bromfietser.

Signalement
In alle gevallen spraken de slachtoffers over een slanke man van in de twintig met een lichte huidskleur. Zijn lengte wordt geschat tussen de 1.75 en 1.85 meter. Sommige slachtoffers zagen dat de man blond haar had, andere spraken over een petje. In drie gevallen is een scooter of bromfiets gezien, mogelijk met en blauwe kentekenplaat.

Uw tip!
Gezien de buit, de werkwijze van de verdachte en het signalement, gaat de politie ervan uit dat het goed kan zijn dat het in alle gevallen om dezelfde dader gaat. Heeft u iets gezien van een van de voorvallen? Herkent u de verdachte aan de hand van de omschrijving? Heeft u misschien camerabeelden? Of heeft u andere informatie? Wij komen graag met u in contact. Bel 0900 – 88 44 of meld misdaad anoniem.