Afgelopen zondag vond de 2e Plaatsingswedstrijd van de 4e divisie plaats in Beekbergen. Met 15 turnsters gingen we daar naar toe. In de 1e ronde was het de beurt aan de jeugd en junior turnsters in de keuze oefenstof. Stephanie en Benthe turnen beide in de jeugd. Stephanie had niet helemaal haar dag en werd 6e deze wedstrijd. Benthe liet keurige oefeningen zien en zij liet zien dat zij hard gewerkt had. Met 1e scores op sprong, brug en balk en een 3e score op vloer behaalde zij een GOUDEN medaille. 

Bij de junioren turnen Daisy, Lisa, Femke en Lieke. Ook zij hadden hard gewerkt voor deze wedstrijd. Daisy liet een keurige balk oefening zien en werd 1e op dit toestel. Op sprong wist Femke een 2e score te behalen. Op vloer was het Lieke die met haar zelfgemaakte oefening de 1e plek behaalde. In het klassement werd Lieke 5e, Femke 6e, Lisa 7e en Daisy 8e. 

Fay en Lieke turnden in ronde 2 bij de pupil 2. Ook zij lieten goede oefeningen zien. Fay wist 2e te worden op brug gevolgd door Lieke die de 3e plek pakte op dit toestel. Lieke werd 8e en Fay net naast het podium een 4e plek voor haar. 

Isabelle en Jade turnden bij de jeugd verplicht. Zij hadden hard gewerkt maar de concurrentie was erg hoog. Isabelle wist een mooie 3e plaats te behalen op balk. Isabelle pakte een mooie 9e plaats en Jade werd 14e. 

Ook de senioren turnden in de 2e ronde. Manon, Katie , Nathalie , Marije en Sanne deden mee. Er werd gestart op vloer waar helaas veel onnodige foutjes gemaakt werden, Manon behaalde wel de 1e score op dit toestel. Op sprong liet iedereen een goede half in half uit zien. Op brug liet Manon zien dat dit haar toestel is en werd 1e op dit toestel. Ook de rest liet een goede oefening zien. Op balk toch de zenuwen en moest op Nathalie na iedereen een val incasseren. In het klassement werd Manon 5e, Nathalie 8e, Marije 10e, Sanne 11e en Katie 14e. 

Op 8 maart is de laatste plaatsingswedstrijd, zo kunnen de turnsters zich plaatsen voor de finale. 

Verslag en Foto Marieke Duits