Op woensdag 12 mei, de Dag van de Zorg, heeft de organisatie van het Glazen Thuis horecabonnen uitgedeeld aan het personeel van de verpleeghuizen De Pol en Sint Jozef. Eerder al werden horecabonnen overhandigd aan de zorgmedewerkers van Amaris Arkemheen. Het geven van bonnen van 25 euro per stuk voor alle medewerkers van de verpleeghuizen in Nijkerk was een van de eerste wensen van het Glazen Thuis dat in december plaatsvond. Dit als blijk van waardering voor het personeel dat ondanks de moeilijke coronatijd positief bleef en keihard werkte. Naast een High Tea voor alle bewoners van verpleeghuizen kon de organisatie de zorg verrassen met een horecabon. Zo kan men – met dank aan alle inwoners van de gemeente Nijkerk – ontspannen op een terrasje en kan de horeca ook profiteren van de opbrengst van het Glazen Thuis. Ruim 33.000 euro werd in december 2020 bijeengebracht door particulieren en het bedrijfsleven in de gemeente Nijkerk. Om ervoor te zorgen dat alle zorgmedewerkers een horecabon konden krijgen werd op de laatste dag van het Glazen Thuis een bijdrage van € 3750 geschonken door de Van den Tweel Foundation. Zo konden toch nog 498 bonnen voor het zorgpersoneel worden aangeschaft, naast de vele andere wensen die tijdens de radio & tv actieweek vervuld werden.

Wensen
“Iets leuks voor zorgpersoneel” werd meerdere keren ingestuurd als wens tijdens de Glazen Thuis actieweek. Een van de andere wensen voor de zorg; een High Tea voor bewoners van de zorginstellingen, werd ook gerealiseerd en inmiddels is de eerste al georganiseerd in Amaris Arkemheen in april. Een mooie gelegenheid voor de Glazen Thuis organisatie om ook het zorgpersoneel die dag te verrassen met de horecabonnen. Woonzorgcentrum De Pol en Huize Sint Jozef organiseren de High Teas later in het jaar maar nu de terrassen van de horeca geopend zijn leek het een goed idee om de rest van de horecabonnen nu al te overhandigen. De Dag van de Zorg, ook wel Dag van de Verpleging genoemd, was een mooie gelegenheid voor een bezoek aan De Pol en Sint Jozef voor de overhandiging. Voor het personeel van de zorginstellingen was het cadeau een enorme verrassing. Mensen of organisaties die geraakt zijn door corona waren de goede doelen van het Glazen Thuis in december. Daarvoor werd de hulp van de hele gemeente Nijkerk ingeroepen. Iedereen kon iemand – een persoon, gezin of organisatie – nomineren als goed doel en het ingezamelde geld werd direct omgezet in iets leuks voor de genomineerden via aankopen bij winkels en de horeca in de gemeente Nijkerk. Het ingezamelde bedrag is in de actieweek ook meteen uitgegeven aan de wensen die in vervulling zijn gebracht voor genomineerden.

Glazen Thuis 2021
Het Glazen Thuis zorgde van 14 tot en met 19 december 2020 voor een positief geluid via de lokale radio en tv zender van A1 Media. Zo’n 50 à 60 vrijwilligers hebben zich ingezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Met dank aan de inwoners van de gemeente Nijkerk en royale bijdragen van het bedrijfsleven is in totaal een recordbedrag van € 33.347,81 ingezameld en daarvoor zijn bijna 100 wensen vervuld. Of het Glazen Thuis een vervolg krijgt in december 2021 is nog onbekend. De organisatie is hierover nog in overleg.