Veensche Boys heeft overtuigend gewonnen van AMVJ. Vooral in de tweede helft werd het verschil gemaakt en werd de ploeg uit Amstelveen onder de voet gelopen. Het werd 5-0. Er was een hattrick voor spits Yannick Bouw. AMVJ werd getrakteerd op de grootste uitnederlaag sinds jaren. Het team kampte eigenlijk met hetzelfde probleem als Veensche Boys de laatste weken heeft ervaren. Het voetbal is kwalitatief van een prima niveau, maar het rendement is te laag.

De Amstelveners kwamen goed uit de startblokken en speelden een prima eerste helft. Tot reële kansen leidde dit niet, maar de intenties waren positief. Veensche Boys daarentegen was aanvankelijk niet helemaal scherp, maar haalde de wedstrijd gaandeweg naar zich toe. Een schot op de paal van Yannick Bouw was de voorbode naar een beter resultaat en dat ontpopte zich dan ook. Na 25 minuten werd de eerste goal gescoord.

Vleugelspits Jan Struijk zette prachtig voor en Yannick Bouw kopte, geheel tegen zijn doen in, de bal in het net. Na rust kwam Veensche Boys behoorlijk onder druk te staan, maar na het inbrengen van Michael Dingsdag stond Veensche Boys opeens veel beter in de organisatie. Ivo te Velthuis werd naar het middenveld gedirigeerd en de druk naar voren werd onder een gestage regenval ingezet. Dat leidde tot een uitbraak van Jan Struijk en die plaatste de bal prachtig in de uiterste hoek van het doelgebied van de tegenstander. Daarna was het gedaan voor AMVJ. Het team uit Amstelveen had niets meer in te brengen en legde zich neer bij een nederlaag. Veensche Boys speelde vanaf dat moment galleryvoetbal en AMVJ werd compleet overlopen. In het laatste kwartier werden vervolgens de overige goals gescoord door achtereenvolgens Yannick Bouw, invaller Danny Brouwer en opnieuw Yannick Bouw.

Foto’s Kees van den Heuvel

veensche-boys-amvj-5-11-brouwer-2-bis

veensche-boys-amvj-5-11-struijk-4 veensche-boys-amvj-5-11-struijk-3 veensche-boys-amvj-5-11-bas-5-bis veensche-boys-amvj-5-11-stefan-yannick veensche-boys-amvj-5-11-rody-stefan veensche-boys-amvj-5-11-weert-1-bis veensche-boys-amvj-5-11-yannick-3 veensche-boys-amvj-5-11-yannick-1