In een spannende derby heeft Sparta Nijkerk vanavond aan het langste eind getrokken door met 2-0 te winnen van aardsrivaal NSC. Sparta was de eerste 10 minuten wat sterker en was vooral over de flanken gevaarlijk, zonder grote kansen te krijgen. Daarna kwam NSC meer in het spel voor en kreeg het via Bas Ent en Yannick Cornelisz twee grote kansen op de voorsprong. Maar beide ploegen hielden elkaar tot aan de rust in evenwicht.

In de tweede helft was er een licht veldoverwicht voor de thuisploeg en loerde ze op de counter. Met de snelle mensen op de flanken kwamen ze er soms goed doorheen, zo ook in de 65ste minuut. Patrick ter Mate kon tot twee keer toe redding brengen maar moest bij de derde schietkans capituleren. Er zat overigens wel een luchtje van buitenspel aan de goal, maar hij werd goedgekeurd.

NSC probeerde via een aantal wissels nog wat te forceren, maar dat bracht niet het nodige resultaat, het spel werd zelfs minder en slordiger. Alleen Tom de Ridder wist nog een beetje gevaar te stichten, maar kon ook niet tot een scoringskans komen. In de slotfase toen NSC alles of niets ging spelen scoorde Sparta de 2-0 en was de wedstrijd gespeeld.sparta-nsc-1 sparta-nsc-2 sparta-nsc-3 sparta-nsc-4 sparta-nsc-5 sparta-nsc-6 sparta-nsc-7 sparta-nsc-8 sparta-nsc-9 sparta-nsc-10 sparta-nsc-11 sparta-nsc-12 sparta-nsc-13 sparta-nsc-14 sparta-nsc-15 sparta-nsc-16 sparta-nsc-17 sparta-nsc-18 sparta-nsc-19 sparta-nsc-20 sparta-nsc-21 sparta-nsc-22 sparta-nsc-23

Foto’s: Aalt Guliker.