Om 08.30uur begon de selectie dag met de enkelspan pony rubriek. Er waren 31 starters waarvan er 8 naar de finale mogen. Clublid Cor van den Brink ging als een speer in beide manches en heeft zicht als eerste geplaatst. Mart Koerhuis die bijna altijd de finale weet te halen, doet dat ook nu weer.

Koerhuis is als tweede geselecteerd. De eerste twee plaatsen zijn dan voor de mannen, maar Marissa Schuiling zit ze op de hielen. Zij zal er alles aan doen om de mannen een plaatsje te laten zakken zaterdagavond, en met de titel naar huis te gaan.

Overige finalisten :

4 : Ronald Looijmans

5 : Pamela Schraal

6 : Chantal Vermerris

7 : Carine Vos

8 : Demi van den Brink

Rubriek  tweespan paard :

Van de 20 tweespan paarden combinaties gaan er 6 door naar de finale. Herman Kroon eiste met zijn twee prachtige foutloze rondes de eerste finale plaats op. Winnaar van vorig jaar, Brian Bing, zit vlak achter Kroon en is als tweede geplaatst. Onwijs spannend is ook of hij dit jaar in de finale iedereen te snel af kan zijn. Marjolein Waarlé geeft de mannen zeer sterkte concurrentie. Met haar powerspan reed zij zich naar een derde positie.menindoor-2016-arjen-3

Overige finalisten :

4 : Renate Höfkes

5 : Eefje van Harskamp – Peek

6 : Gerard Hoeksma

Rubriek tweespan pony :

De tweespan pony’s rubriek was goed bezet met 32 menners, de beste 8 gaan door naar de finale. Cas Hendriks heeft beide parcoursen zeer netjes, snel en hard gereden en heeft zijn eerste plaats dus echt verdiend. Plaatselijke favoriet en winnares van 2013 Ariena Kleijer stond haar mannetje wel in dat geweld en staat nu voorlopig tweede. Chantal Brugmans reed even eens als de eerste twee geplaatste finalisten twee keurige foutloze ritten. Het was weer seconden werk, spanning en sensatie. Op naar de finale op zaterdagavond.

Overige finalisten :

4 : Sven Jansen

5 : Eline Geurs

6 : Pieter Douma

7 : Suzanne Roman

8 : Peter Baarsmenindoor-2016-arjen-2

Verslag: Mariët Winkelman.
Foto’s: Arjen Gerritsma – Graphic Sound.