Zaterdag speelden de dames van Flevo een thuiswedstrijd tegen Proteus uit Twello. Dit was tevens de laatste wedstrijd van het jaar 2016. De Nijkerkse dames werden deze wedstrijd gecoacht door Jelmer Kooij. De focus was scherp beginnen en het eigen spel spelen. Vanaf het begin werd er flink heen en weer gezwommen en werden er aan beide kanten kansen gecreëerd. Deze periode leverde een doelpunt op voor de tegenstanders uit Twello.

In de 2de periode werd er wederom veel gezwommen en door een goede verdediging aan beide kanten wisten beide teams geen doelpunt te scoren. De Nijkerkse dames gingen de 3de periode in met nog steeds een 0-1 achterstand. Het kon nog alle kanten op. Scherp blijven en je eigen spel spelen werd nog even benadrukt door coach Jelmer Kooij.

De 3de periode was een periode waarin veel overtredingen plaatsvonden, Proteus en Naomi Heimensen wisten beide eenmaal te scoren uit een man meer situatie. Eindstand 3de periode 1-2. Met nog 1 periode te spelen waren de kansen op winst nog niet verkeken. Proteus wist vrij snel de voorsprong uit te bouwen tot 1-3. Vrij snel daarna wist Rosanne van der Mast die met een snoeihard schot dwars door de keeper de man meer wist af te maken en zo Flevo nog in de race te houden. De laatste 2 minuten maakte de dames van Flevo het nog erg spannend, in de slotfase schoot Margrita Bolink nog via de keepster van Proteus tegen de paal. Zo werden de gecreëerde kansen niet beloond met een doelpunt, waardoor de einduitslag 2-3 werd.

Helaas net verloren, verdedigend speelden de Nijkerkse dames sterk, mede dankzij de vele goede reddingen van keepster Vivian Haandrikman, maar aanvallend kwamen zij net iets te kort. Nu genieten van de feestdagen en op 14 januari staat de 1ste wedstrijd van het nieuwe jaar tegen PFC Rheden op het programma. Doelpuntenmakers Flevo: Naomi Heimensen en Rosanne van der Mast (1).

Verslag: Saskia Pronk.
Foto’s: Aalt Guliker.