De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar mochten de heren van Flevo tegen De Meer Heren 2. Flevo had nog niet eerder gespeeld tegen dit team. De jeugdspelers konden deze wedstrijd niet meedoen, in verband met hun eigen wedstrijd. Flevo kwam nu eigenlijk spelers tekort. Het team werd aangevuld door Jurjen Engelsman en Mark Stolk uit Flevo 2.

De wedstrijd ging van start om 21.00 uur in het zwembad in Nijkerk. Het eerste doelpunt was van Flevo onder de naam van Mark Stolk die via midvoor scoorde. Daarna werd Mark Stolk eruit gestuurd waardoor de tegenpartij er een doelpunt uit wist te scoren. De eerste periode eindigde in 4-1 voor Flevo.

De tweede periode begon vroeg met een u20 voor Ruben van den Bor maar de tegenstanders wisten hier geen doelpunt uit te halen. Flevo scoorde een keer onder de naam van Mark Stolk en te tegenpartij ook, dit kwam door een strafworp omdat Mike van Kempen een overtreding maakte. Deze periode eindigde in 5-2 voor Flevo.

In de derde periode weinig doelpunten te noteren. Er werd alleen door Ruben van den Bor een doelpunt gemaakt uit een overtal situatie. Hiermee werd de tussenstand 6-2.  

In de vierde periode wist Mark Stolk 4 keer achter elkaar te scoren, Flevo liep zo uit naar een 10-2 voorsprong. De bezoekers uit Culemborg werden hierdoor nog wakker geschud en scoorde 2 keer achter elkaar. Mike van Kempen maakt nog een zeer fraai doelpunt in de laatste minuut, door de bal over de uitgekomen keeper in het doel te tikken. In de laatste 7 seconde kreeg Flevo nog een strafworp, die werd benut door Ruben van den Bor. Eindstand 12-4 in Nijkerks voordeel.

Doelpunten Flevo: Mark Stolk 6, Ruben van den Bor 3, Jelle Wiersma 2 en Mike van Kempen 1.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 18 januari, dan gaat Flevo op bezoek bij Aquapoldro in Apeldoorn.

Verslag Patrick Zwart