Op zaterdag 7 maart kreeg Polar Bears H5 de heren uit Nijkerk op bezoek. De heren van Flevo hadden slechts 8 spelers, dus het beloofde een zware wedstrijd te worden tegen de zwemploeg uit Ede. Flevo ging te water onder leiding van Richard Deuzeman.

De eerste periode ging van start en na een halve minuut kwam Flevo op een 0-1 voorsprong door een goed benutte strafworp van Jelle Wiersma. Na meerdere inzwemmende acties van Polar Bears wisten ze maar liefst 3 maal de bal in het net te leggen. Het was timide periode waarin weinig spectaculairs gebeurde. De eerste periode werd met een 3-1 stand afgesloten in het voordeel van de thuisploeg.

De tweede periode was een weer een rustige periode, er was maar een enkele keer een overtal situatie voor Polar Bears die niet benut werd. In de laatste 15 seconden van de periode scoorde Matthijs Jut na een snelle inzwem actie en een precisie pass van Patrick Zwart. De thuisploeg sloot de periode nog af met een doelpunt, tussenstand 4-2.

Toen de derde periode van start was wist Maarten Kuijt binnen 2 minuten 2 keer te scoren, tussenstand 4-4. Polar Bears liet zich echter niet kennen en de thuisploeg kwam weer op een 5-4 voorsprong. Flevo wilde hier niks van weten en door goede schoten van Patrick Zwart, Maarten Kuijt, Mike van Kempen en weer een goed benutte strafworp van Jelle Wiersma, kwam Flevo op een 5-8 voorsprong en er was weer hoop op de winst!

De laatste en beslissende periode werd geopend door Patrick Zwart die de bal feilloos langs de keeper schoot. Nog geen halve minuut later reageerde Polar Bears hier op met een goed benutte overtal situatie. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten door Maarten Kuijt die de bal na een goede zwemactie in het net van de thuisploeg wist te leggen. Eindstand: 6-10

Na een lange en vermoeiende wedstrijd wist Flevo toch weer 3 punten te pakken tegen de hekkensluiter uit Ede. De volgende wedstrijd is uit bij Nunspeet H3 op 14 maart om 21:10 uur

Doelpunten Flevo: Jelle Wiersma 2, Matthijs Jut 1, Maarten Kuijt 4, Patrick Zwart 2, Mike van Kempen 1.

Verslag: Mattijs Jut