Zaterdag moesten de dames van Flevo het opnemen tegen Triton uit Putten. Thuis was het een remise en de Nijkerkse dames hoopten dit te evenaren of zelfs te kunnen winnen. Het beloofde vooraf een zware wedstrijd te worden. De dames van Flevo kunnen de punten goed gebruiken om in deze competitie te blijven. Wederom was er versterking vanuit de jeugd mee en met als coach Jurjen Engelsman op de bank, begonnen de dames van Flevo aan de wedstrijd. Scherp beginnen was de opdracht en strak verdedigen.

De eerste periode kwamen de dames van Triton op voorsprong. Gelukkig wist Vera Molan, na een schietkans en redding van de keeper van Triton, de bal af te pakken van haar en deze in het doel te gooien. Zo was de stand weer gelijk en tevens ruststand na deze periode.

Coach Jurjen bleef de dames van Flevo erop wijzen goed te blijven druk geven op de tegenstander en de kansen die we krijgen af te maken. De tweede periode werden er kansen over en weer gecreëerd. Toch wisten de dames van Triton wederom als eerste deze periode te scoren, 2-1. Voor het einde van de periode kwamen de dames van Flevo op gelijke hoogte door een vrije bal die mooi werd ingeschoten door Jill van der Glas, periode stand 2-2.

Halverwege de wedstrijd, de beide damesteams waren aan elkaar gewaagd. Triton had veel overtredingen nodig om de dames van Flevo op afstand te houden. Naomi Heimensen wist de dames van Flevo in de derde periode op voorsprong te zetten door uit een overtal situatie de bal in de korte hoek te schieten, 2-3. Wederom werd de gelijkmaker weer snel gemaakt door Triton 3-3.

De vierde periode begon goed voor de dames van Flevo. Jill van der Glas wist door middel van drukbal de voorsprong voor Flevo op 3-4 zetten. Nu moest Flevo door te zetten en de voorsprong te vergroten. Helaas gebeurde dit niet, de dames van Triton wisten in een korte tijd de voorsprong uitbreiden naar 6-4. Veel kansen werden er wel gecreëerd door de dames van Flevo, maar hadden geen geluk dat deze het doel troffen. Jill van de der Glas wist nog wel de 6-5 te scoren met een vrije bal buiten de 5 meter. Vervolgens waren de dames van Triton weer aan zet en liepen verder uit naar 9-5. Tegen het einde van de wedstrijd wist Linda van Wuijckhuise uit een overtal de stand op 9-6 brengen. In de toch beladen wedstrijd scoorde Triton nog de 10-6, wat ook de eindstand van de wedstrijd was.

Volgende week zaterdag staat een uitwedstrijd tegen ZPC De Hof uit Markelo op het programma. Hopelijk kunnen de dames daar wellicht onverwachts de punten pakken.

Doelpunten Flevo: Jill van der Glas (3), Naomi Heimensen, Vera Molan en Linda van Wuijckhuijse (1).

Verslag: Miranda van de Vliert