De Nationale Diabetes Challenge die begin mei van start ging in Hoevelaken is afgelopen zaterdag 16 september feestelijk afgesloten tijdens het NDC Festival dat op en rond de Ireen Wüst Schaatsbaan in Tilburg. Twintig deelnemers vertrokken zaterdagmorgen om 08.00 uur per bus naar de schaatsbaan die gedeeltelijk overdekt is. Het ijs lag er op het moment van het festival niet en het terrein was feestelijk ingericht voor de vele honderden deelnemers die uit alle delen van het land naar Tilburg waren gekomen.

Het NDC Festival werd onder stralende, zonnige omstandigheden een dag vol plezier en beweging, waarbij de deelnemers samen vierden wat ze hebben bereikt. Of je nu een ervaren wandelaar bent of net begint, het evenement was voor iedereen toegankelijk en bood een mooie kans om nieuwe mensen te ontmoeten en lekker te wandelen. Naast een scala aan activiteiten konden de deelnemers kiezen uit vier uitgezette wandelingen, van 3, 5, 10 en 15 km. Van de Hoevelakense deelnemers waren er enkelen die de 15 km. liepen, de overige kozen voor de 5 of de 10 km. Allemaal waren ze van mening dat ze de afgelopen periode goede vorderingen hadden gemaakt.

Na de wandeling werd iedereen feestelijk onthaald in de finish straat. Alle wandelaars met een Bas van de Goor shirt aan ontvingen een mooie medaille. Daarna was er nog van alles te doen, er was een informatiemarkt, een bingo, diverse bewegingsactiviteiten en kon iedereen op de foto met Bas van de Goor die dat wilde. Opvallend was het grote enthousiasme dat niet alleen de vrijwilligers, maar ook de deelnemers ten deel viel: “Het lijkt de Vierdaagse van Nijmegen wel!”, was een veel gehoorde kreet.

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Foto: Gerrit Steen