NSC heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan middels een overwinning in de inhaalwedstrijd tegen DOS’37. In de eerste helft was het maar een gezapig potje met weinig beleving. De mooiste actie was na 25 minuten van Yannick Cornelisz die door de verdediging slalomde. Hij had te weinig kracht om deze om te zetten in een hard schot om de keeper te verschalken. Een paar minuten later een prima voorzet van Yordi Grovenstein die de bal bij de 1e paal legde voor Eyup Termelez. Zijn schot kon gepareerd worden door de keeper. DOS probeerde met lange ballen en soms prima spel een opening te vinden. Op slag van rust een counter bij NSC waar meer mee gedaan moest worden. Yordi Grovenstein had hem breed moeten leggen op Mark Fennebeumer, maar schoot zelf.

De tweede helft was meer het aanzien waard al was het maar omdat er gescoord werd. NSC was net als de 1e helft de bovenliggende partij,maar zoals de trainer aangaf na de wedstrijd “het is moeilijk voetballen op zo’n hobbelig veld”. NSC probeerde er wel wat van te maken. Een mooie aanval in de 52ste minuut via Cornelisz en Fennebeumer kwam bij Grovenstein die goed binnen tikte en NSC op een voorsprong zette. Daarna waren er wat kansen voor NSC via Grovenstein en Cornelisz, maar de 2-0 viel niet. Het werd zelfs 1-1. Een mooie aanname van Wennink werd afgerond in de kruising. De linksbenige speler liet zien dat hij met rechts ook prima kan schieten. NSC leek daarna even van slag want een paar minuten later was het al 1-2. Uit een corner vanaf links kwam Boshoeve veel hoger dan de rest en kopte hard binnen.

NSC moest risico’s gaan nemen en haalde met nog een kwartier te gaan verdediger Katshima naar de kant en zijn vervanger was middenvelder/aanvaller Wallet. Dat werpte zijn vruchten af, NSC drukte DOS terug in de verdediging en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel ook toen Yannick Cornelisz van 25 meter mocht aanleggen voor een vrije trap. Zijn schot was lastig voor de keeper want hij liet los. Mark Fennebeuemer was er als de kippen bij om de “hete bitterbal” binnen te schieten en de teams weer op gelijke hoogte te zetten. Vanaf dat moment merkte je dat er weer geloof was in een goed resultaat, maar je moet het wel doen. Met nog vijf minuten te gaan en alle hens aan dek bij DOS was het moeilijk om een gaatje te vinden. Maar het lukte, een prima inworp werd door Fennebeumer goed door gekopt en Eyup Termelez schoot hard de bal binnen in de korte hoek. NSC kwam goed weg vanmiddag want DOS liet af en toe wel zien dat ze een prima ploeg hebben met individueel goede spelers.

Verslag: Wilbert Nusselder
Foto’s: Aalt Guliker