Tegen een man uit Oss is drie maanden voorwaardelijke celstraf ge-eist nadat hij een bedrijf in Nijkerk in 2018 een pakketje stuurde met een waterkoker vol harddrugs. Het pakket was verzonden vanuit een PostNL-punt in de Gamma in Oss. De waterkoker was onderdeel van een ‘cluster’ met verdachte pakketjes, die tegelijk waren afgeleverd bij deze Gamma. Ze bevatten verschillende soorten drugs, waaronder, heroïne, ketamine en cannabis.

De verzender bleek een 48-jarige Ossenaar. Deze man gaf wel vaker pakketjes af: een keer zelfs 8 tegelijkertijd. De verdachte stond bij de rechtbank in Den Bosch, op verdenking van het vervoer van harddrugs. De Ossenaar stelde zelf dat hij niet verantwoordelijk was voor het pakketje dat terechtkwam in Nijkerk. ,,Ik heb die dag niets verstuurd.” De man gaf wel toe dat hij eerder ‘zes á zeven keer’ bij de Gamma in zijn woonplaats was geweest om pakketjes af te geven.
Een ‘vriendendienst’, noemde hij dat zelf. ,,Ik kreeg ze van de eigenaar van een computerbedrijfje. Hij vertelde mij dat er onderdelen in de pakketjes zaten.” De Ossenaar wilde de naam van deze vriend niet noemen. Hij zou niet veel hebben gekregen voor de verzendingen: benzinegeld en soms een pakje sigaretten.
De Ossenaar is mogelijk ‘voor een karretje gespannen’, denkt het Openbaar Ministerie en vandaar dat een lagere strafeis is toegepast. Bron BD