Afgelopen zaterdag gingen drie selectieturnsters van DOTO naar Beekbergen voor de Regiofinale van de 4e divisie.

Ellen van Valkengoed turnde mee in de categorie junior volgens de keuze oefenstof. Door een enkelblessure, die zij had opgelopen tijdens een van de trainingen, kon Ellen niet voluit turnen. De evenwichtsbalk was haar beste toestel tijdens de finale. In totaal werd Ellen 17e in haar groep.

Tesse Brons kwam uit in de verplichte oefenstof in de categorie jeugd 1 en turnde een uitstekende wedstrijd ! Vooral haar vrije oefening op vloer werd supernetjes uitgevoerd en Tesse werd zelfs 3e op dit onderdeel. Tesse behaalde uiteindelijk een keurige 9e plaats.

De talentvolle Anna de Goeij deed mee bij de allerjongsten, de instappers. Anna zette haar beste beentje voor en turnde een hele goede stabiele wedstrijd. Helaas viel ze met de koprol van de balk en hierdoor miste Anna een hele volle punt en was haar kans op goud verkeken. Anna greep hierdoor ook naast het eremetaal en werd 4e in het totaal klassement. Wel heeft zij zich, als enige van het DOTO trio, geplaatst voor de Districtsfinale op 11 mei a.s. in Hengelo.

Verslag: Annelies Blankestijn