In de uitwedstrijd tegen het Amsterdamse WV-HEDW VR1 is het de vrouwen van Sparta Nijkerk niet gelukt om de winst mee terug te nemen naar Nijkerk. Beide teams speelden een goede wedstrijd, maar hadden moeite met de eindpass en daar was de 0-0 eindstand een logisch gevolg van.

WV-HEDW beschikt over een goed voetballende ploeg en had in de beginfase licht de overhand, zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Sparta Nijkerk voetbalde zich langzaamaan steeds beter in de wedstrijd en had pech dat de scheidsrechter een zuiver lijkende strafschop over het hoofd zag, toen Jolien van Looijengoed binnen de 16 meter gevloerd werd. 

Ook in de 2e helft was de wedstrijd aardig in balans en waren echte kansen schaars. Dat was vooral te wijten aan verkeerde keuzes in de eindfase. Naar de statistieken gekeken hadden de Spartanen wellicht het meest kans op de openingstreffer, maar helaas viel die niet. Ook niet in het laatste kwartier, toen Sparta Nijkerk va banque ging spelen en de ruimtes achter de verdediging groter werden.

Beide teams moesten dus genoegen nemen met een 0-0 eindstand en daar was gezien het wedstrijdbeeld ook niet al te veel op aan te merken.

De competitie ligt de komende 2 weken even stil, waarna op 11 mei Sparta Nijkerk het thuis opneemt tegen de nummer 2 RCL VR1.

Tussendoor, op zaterdag 4 mei, spelen de Spartanen eerst nog in de halve finale van de beker tegen het Zwolse ZAC VR1.

Verslag: Hans Stam
Foto: Ron Stuveling