Het doek voor Eemdijk in de Derde Divisie is gevallen na een tweede nederlaag tegen Sparta Nijkerk en daarmee ook voor Yannick Bouw uit Nijkerkerveen. De voormalig speler van Veensche Boys, gadegeslagen door heel veel aanhang uit Nijkerkerveen, speelde voor het laatst in een groen hemd. Hij verkast naar VVSB (Noordwijkerhout). Ondanks dat zijn eerdere rode kaart tegen Sparta was geseponeerd kon hij er geen aangenamer afscheid van maken. Eemdijk tapte nadrukkelijk uit een ander vaatje en kwam in een grote regenbui in de eerste helft zelfs op voorsprong. Sparta Nijkerk kwam echter in de slotfase langszij. Het werd 2-1 voor Nijkerk.

Al snel had Eemdijk de eerste goal te pakken. Uit een vrije trap wist good old Jan de Graaf zijn ploeggenoot Wouter Bout te vinden. Hij zorgde voor de 1-0 voorsprong. Ook Sparta Nijkerk kreeg in de openingsfase kansen, maar wist deze niet te benutten. Eemdijk hield stand in het vervolg van de eerste helft, waardoor beide ploegen met 1-0 aan de thee gingen. Na rust opende Eemdijk de jacht op de overall-gelijkmaker, maar een kwartier voor tijd kreeg het een draai om de oren.

Adriaan Kruisheer stond om de goede plek om de 1-1 binnen te schieten. De aanvallende middenvelder verschalkte Eemdijk-goalie Gerben Jan Ruizendaal, die eerste ook al bijna een eigen goal van Jordie Huijgen te verwerken kreeg.

Sparta Nijkerk oogde fitter in de eindfase, waardoor zij simpel standhielden tegen Eemdijk. De Diekers moesten nog twee keer scoren om met 3-1 een verlenging af te dwingen, maar dat lukte niet meer. In blessuretijd werd het zelfs nog 2-1 voor Nijkerk. Hierdoor blijft het avontuur van Eemdijk in de Derde Divisie beperkt tot slechts één seizoen.

17′ Wouter Bout [1-0]
77′ Adriaan Kruisheer [1-1]
90′ Donny van der Wal [1-2]

De plek van Eemdijk in de Derde Divisie wordt overgenomen door Sparta Nijkerk, of de winnaar van RKAV Volendam en SJC Noordwijk.