De Visual Art Rally 2020 gaat definitief niet door. De organisatie heeft maandag te horen gekregen dat ook de gemeente Nijkerk definitief geen vergunning verstrekt voor het autosportevenement. ,,We zijn zeer teleurgesteld,” zegt Wilbert van den Burg namens de organisatie. ,,We zijn zeer benieuwd naar de werkelijke redenen. De uitleg van de gemeente krijgen we deze week op papier.”

Eerder besloot de gemeente Putten ook al geen vergunning meer te geven voor de rally. In de gemeente Barneveld zou volgens een eerdere afspraak dit jaar geen klassementsproef worden verreden. ,,Een woordvoerster van de gemeente Nijkerk heeft ons gisteren duidelijk gemaakt dat de burgemeester zijn beslissing niet wil herzien. Dat betekent dat we geen vergunning krijgen voor het houden van een rally. Volgens de burgemeester is het veiligheidsrisico voor de toeschouwers te groot. We wachten op de schriftelijke verklaring om te zien waar het probleem nu exact zit,” aldus een teleurgestelde Van den Burg.

De organisatie van de Visual Art Rally heeft ‘alles uit de kast gehaald’ om de gemeente te overtuigen. ,,De veiligheid was het allerbelangrijkste voor de burgemeester. We moesten hem zien te overtuigen. Blijkbaar is dat niet gelukt.”

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl