Donderdagavond 7 maart ontvingen 5 trainers van Korfbalvereniging Telstart/Dé Registermakelaar hun diploma KorfbalTrainer 2. Naast een welverdiend diploma deelde KNKV-docent Erwin van Zoeren ook lovende woorden uit: “Jullie zijn een goede groep geweest. Jullie zijn bereid elkaar te helpen en elkaar feedback te geven. Dat zie je niet bij alle verenigingen.”  

Brit van Dunschoten, Jasper van Bloemendaal, Britt van den Top, Marijke Kuijsten-van Ravenhorst en Albert Kuijsten waren de trainers die deelnamen aan de cursus. Vier maanden lang hebben zij zich verdiept in de didactiek en pedagogiek van het trainen. Dat deden ze niet alleen door het maken van theorieopdrachten, maar vooral door na te denken over op de manier waarop ze zelf training geven. 

Britt van den Top vertelt waarom ze meedeed aan de cursus: “Ik hoopte te bereiken een betere trainer te worden. Ik wilde de kinderen meer leren en meer uitdagen. De belangrijkste les die ik heb geleerd, is vragen te stellen en de kinderen zelf te laten nadenken.” 

Dit is de eerste groep van de Hoevelakense korfbalclub die het diploma KorfbalTrainer2 heeft behaald. Volgende week start een 2e groep Telstar-trainers met de cursus.