Stichting De mooiste gedenkt mocht zaterdagmiddag een mooie donatie van liefst duizend euro in ontvangst nemen op de open dag van EABN Uitvaartverzorging. Henry Hamstra kreeg de cheque aan het eind van de middag uitgereikt door Directeur/Uitvaartverzorger Marcel van Kesteren. Het bedrag kwam tot stand door giften van EABN en de bedrijven die kosteloos op de open dag te zien waren. 

De mooiste gedenkt

In 2012 is de Nijkerkse toren benoemd tot “De Mooiste Toren van Nederland” in radioprogramma De Zondag van Hans van Willigenburg. In 2019 zette de stichting De Mooiste Verlicht de ivoren toorts al sfeervol in de spotlights, bij het 10-jarig jubileum van “De Mooiste” is daar een bijzondere lichtinstallatie bij gekomen. Het herinneringslicht dat op de lantaarnzolder is aangebracht blijft elke nacht branden, ook als de overige verlichting om 1.00 uur uitgaat. Aldus de website van de stichting.

De Mooiste gedenkt zo in stilte mensen die niet meer bij ons zijn, maar die voor altijd voortleven in onze herinneringen en harten. Het is mogelijk namen en persoonlijke herinneringen van en aan verloren dierbaren aan het herinneringslicht in de toren te verbinden.