Tegen nota bene de nummer laatst in de derde divisie is Sparta Nijkerk opnieuw tegen een zeperd aangelopen. Er werd in een regelrechte derby met 1-2 verloren van VVOG uit Harderwijk en daarmee nadert de kelder van de competitie voor de Nijkerkers met rasse schreden.

Aanvankelijk waren het de Harderwijkers die het initiatief namen en met een schoten van Jeffrey Snijders en Mats Zwart een voorschot namen op de overwinning. Daarna kwam Sparta Nijkerk beter in de wedstrijd, maar tot echte kansen leidde dit niet. Vooral bij dode spelmomenten acteerde Sparta Nijkerk goed. Uit één van die cornerballen ontstond de eerste goal namens de Nijkerkers. Bakkenes produceerde de hoekschop en via de handen van doelman Manuel Hoogewoning (ex Sparta) belandde de bal in de goal. Sparta Nijkerk leek door te kunnen pakken met een goal van Tyrone Fonville maar die werd afgekeurd wegen buitenspel. Na een half uur werd een corner in het strafschopgebied van Sparta Nijkerk niet goed weggewerkt. Milan Bruggeman maakte gebruik van de verwarring en schoot de bal achter doelman Johan Jansen.

Na rust sloeg VVOG toe. In de 65e minuut werd Lammert Roossien vervangen door Younes El Ghamarti. Hij stond koud in het veld of hij kreeg de bal aan de linkerkant van het veld. Een prima voorzet volgde en Mats Zwart was sterker in de lucht dan doelman Jansen en kopte knap binnen 1-2. Sparta Nijkerk was het even kwijt. Een paar minuten later kreeg VVOG Harderwijk een grote kans op 1-3. Een voorzet van Job Hoogendoorn bracht Younes El Ghamarti vrij voor doelman Johan Jansen maar deze redde op zijn inzet. Aan de andere zijde kreeg Arends tot tweemaal toe kansen om te schieten maar of het schot werd gekraakt door de VVOG-verdediging of Manuel Hoogewoning redde. Deze fase van de wedstrijd was voor de doelverdedigers met fraaie reddingen. Een schot van Tyrone Fonville ging richting de kruising maar Manuel Hoogewoning redde fantastisch. Sparta Nijkerk drong nog wel fel aan maar de mannen van VVOG-trainer Dwight Lodeweges gaven niets meer weg.

Tekst: Kees van den Heuvel.
Foto’s: Aalt Guliker.