Hij begon ooit met het maken van promotievideo’s voor ondernemers in Hoevelaken, maar de 19-jarige Conan Kelder heeft de afgelopen jaren heel wat stappen gemaakt. Hij werkte voor Radio 538, VPRO en regisseert op 5 mei de livestream van het Bevrijdingsfestival in Wageningen. Toch blijft hij ook lokaal betrokken bij Nijkerkse projecten. 

Kelder verhuisde op 14-jarige leeftijd uit Nijkerk, maar heeft door zijn vrijwilligerswerk, onder andere voor het Glazen Huys, nog steeds een band met de gemeente Nijkerk. Hij begon zijn carrière met het maken van video’s in documentairestijl voor ondernemers in Hoevelaken. ,,Mijn vader kende een juwelier in Hoevelaken en daar mocht ik een filmpje voor maken. Andere ondernemers in Hoevelaken waren ontzettend enthousiast en zo ging het balletje rollen.”

CAMERA VAN OPA Zijn interesse voor filmen komt bij zijn opa vandaan. Van hem kreeg hij een oude camera waarmee hij video’s ging maken voor YouTube. ,,Die filmpjes begonnen als vlogs. Van het geld dat ik met mijn krantenwijk verdiende, kocht ik een goede camera en daarmee kon ik promotiefilmpjes maken.” Kelder werd benaderd door de crew van het Glazen Huys om als vrijwilliger mee te draaien achter de schermen. ,,Daar heb ik geleerd om met een multicam te filmen en om te regisseren, het schakelen en het maken van live televisie.”

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Foto: Maranke Pater