Zaterdagmiddag werd door NSC de competitie hervat tegen de nummer laatst vv Buitenpost. NSC ging voortvarend van start en na twee minuten werd Eyup Terlemez de diepte in gestuurd en ging goed door, zijn voorzet kwam net niet bij Yordi Grovenstein terecht omdat de bal onderschept werd door een verdediger. NSC bleef druk zetten en Buitenpost kreeg de bal maar moeilijk weg, toch waren ze dichtbij de 0-1, de bal kon maar net gered worden door keeper Van Willige. Al snel was wel duidelijk dat NSC in de eerste helft het betere van het spel had. In de 20e minuut viel dan ook de 1-0, een schot van Yordi Grovenstein kon niet klemvast gepakt worden door de keeper en in de rebound scoorde Eyup Terlemez de 1-0. Een paar minuten later was het al 2-0, een corner vanaf links van Cornelisz kwam voor de voeten van Troost die bij de tweede paal binnen schoot. NSC leek via Yordi Grovenstein door te drukken, maar zijn schot ging net langs de paal. In de laatste minuten voor rust kwam NSC een paar keer goed weg, want Buitenpost was een paar keer dichtbij de 2-1.

In de tweede helft kwam Buitenpost goed uit de startblokken en kreeg het een grote kans uit een kopbal die op de lat belandde. NSC had moeite met het spel van Buitenpost en kreeg weinig vat op ze. Toch had Yordi Grovenstein de 3-0 moeten maken, na een goede loopactie moest bij alleen voor de keeper de 3-0 maken, maar faalde daarin. Een paar minuten later kon hij in de herkansing wel wat met zijn bal doen, maar zijn voorzet kwam niet bij Eyup Terlemez. Wat er daarna allemaal gebeurde was teveel om op te noemen, maar over en weer waren wat schermutselingen en duwpartijen. De scheidrechter floot af en ging met zijn assistenten in overleg. Nadien gaf hij een speler van Buitenpost en Kevin van Essen rood. Wat er daarna gebeurde is een raadsel voor mij, maar er zal verbaal wel wat gezegd zijn, maar de scheidsrechter staakte de wedstrijd. En kwam niet meer op zijn besluit terug. Wat de sancties zijn voor beide ploegen, geen idee. Maar zonde dat het zo moest gaan.