Zo’n 40 collectanten uit Nijkerk doen van 19 -24 april mee aan de collecte huis-aan-huis of digitale collecte om geld op te halen voor kinderen in armoede. Maar liefst 50% van de opbrengst in Nijkerk komt rechtstreeks ten goede aan kinderen in de gemeente Nijkerk.

Fonds harder nodig dan ooit

“In deze roerige tijden is dit fonds harder nodig dan ooit”, spreekt Trudy Doornhof-Molenaar coördinator in Nijkerk bezorgd. Hardwerkende ouders die hun baan (dreigen te) verliezen, gezinnen die 24/7 op elkaar aangewezen zijn en jongeren die thuis hun schoolwerk moeten doen. Het is voor iedereen een stressvolle tijd die vraagt om aanpassingsvermogen. Des te meer geldt dat voor gezinnen die leven rond het wettelijk minimum inkomen. Er wordt dan ook niet minder beroep gedaan op Kinderhulp. Trudy: “Landelijk ziet Kinderhulp een stijgende tendens in aanvragen voor school- en spelmateriaal en ze doen er alles aan om hierin te kunnen voorzien. Om zo de druk en stress die deze gezinnen ervaren iets te kunnen verlichten. Daarom zijn we erg dankbaar dat er weer collecte zal worden gelopen in Nijkerk er zijn nog collectebussen over”.

 

Help mee

1 op de 12 kinderen en jongeren groeien in Nederland op in armoede. Voor hen is veel niet vanzelfsprekend. Zoals een fiets, passende schoenen of een cadeautje als ze jarige zijn. Kinderhulp helpt, met iets groots of kleins. Iets dat hen de kracht geeft om mee te doen. Dat kunnen we niet zonder (digitale) collectanten! Help jij mee? Doneer, maak een digitale collectebus aan of meld je voor de huis-aan-huis collecte. Neem voor de huis-aan-huis collecte en digitale collectebus contact op met Trudy Doornhof (06) 38893035 of mail naar trudydoornhof@gmail.com.