Het CDA Nijkerk-Hoevelaken vraagt aandacht voor de veiligheid van het heringerichte kruispunt ter hoogte van de Torenstraat/Venestraat/Callenbachstraat in Nijkerk. CDA raadslid Pam van de Weijer-Feuerstein: “Met regelmaat horen wij van inwoners, omwonenden en leraren, ouders en leerlingen van ‘Het Baken’ dat dit kruispunt als onoverzichtelijk en onveilig ervaren wordt. In eerste instantie moest ik zelf ook wennen aan de nieuwe verkeerssituatie. Nadat ik afgelopen week werd aangereden op de fiets en een omwonende aangaf dat er met regelmaat lichte aanrijdingen en bijna ongelukken gebeuren, leek het ons goed hier vragen over te stellen. Het CDA vindt wandelen en fietsen een gezond en duurzaam alternatief voor de auto, maar het moet wel veilig zijn!”

 

Het CDA heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Of zij bekend zijn met de ervaren onveiligheid en (bijna) ongelukken, sinds de herinrichting van het kruispunt? Of zij ook vinden dat er aanvullende veiligheidsmaatregelen op het kruispunt nodig zijn? Of zij bereidt zijn te onderzoeken welke aanvullende veiligheidsmaatregelen te realiseren zijn op dit kruispunt en wanneer mogelijke maatregelen gerealiseerd kunnen worden?

 

De CDA-fractie ziet de beantwoording met belangstelling tegemoet en hoopt dat een oplossing voor dit probleem gevonden kan worden.