De plaatsing van de tijdelijke dependance van kindecentrum Het Baken op het parkeerterrein van sporthal Watergoor stuit op bezwaren van omwonenden. Die klagen erover dat hun uitzicht wordt gehinderd en er sprake is van geluidsoverlast. Zeker nu de groene beplanting in de wintermaanden is verdwenen, is het gebouw duidelijk zichtbaar vanaf de Havenstraat. De gemeente Nijkerk zegt wel twintig locaties te hebben bekeken, maar slechts de parkeerplek bij sporthal Watergoor bleek te voldoen om op redelijk korte termijn een oplossing te bieden voor het ruimteprobleem van Het Baken. Het gebouw, dat plaats biedt aan de bovenbouw van de school en drie weken geleden werd geopend, is volgens de gemeente inmiddels aan de zuidzijde voorzien van folie over de ramen, zodat er geen inkijk is richting de woningen aan de Havenstraat. Maar de bewoners kunnen deze folie (nog) niet ontdekken. Maandag 21 november was die folie nog niet aanwezig. De gemeente Nijkerk gaat ervan uit dat die folie dan op zeer korte termijn wordt bevestigd. De gemeente stelt dat het dependancegebouw zich op minstens 25 meter bevindt van de woningen en dus ‘wordt voldaan aan een goede ruimtelijke ordening’.¬† Het schoolgebouw mag er maximaal vijf jaar tijdelijk staan. Bron en foto Kees van den Heuvel