De politie is op zoek naar iemand die de bestelbus van een man uit Hoevelaken heeft vernield door die te bekrassen. De politie zoekt hem. De eigenaar van de bestelbus is gedupeerd voor een paar duizend euro, maar het overkwam hem al eerder. Op 14 mei is zijn bus ook al bekrast. Mogelijk gaat het om dezelfde dader. De recentste vernieling dateert van de nacht van 20 augustus. De bus die staat aan de Julianalaan in Hoevelaken krijgt rond 1.00 uur bezoek van de man, hij rijdt op een fiets. Hij bekrast de motorkap en daarna beide zijkanten. Hij maakt met zijn telefoon daarna beelden van het resultaat.
De eerste bekrassing was op 14 mei. De politie gaat ervan uit dat de dader een schroevendraaier heeft gebruikt. Een politiewoordvoerder zegt: “Het zou goed kunnen dat het om één dader gaat, maar we weten het niet zeker. We zien op de beelden nagenoeg hetzelfde postuur en dezelfde kleding. En er wordt beide keren gebruikgemaakt van hetzelfde type damesfiets met fietstas en een mandje voorop. En omdat hij op de fiets is, zou het goed kunnen dat de verdachte uit de buurt komt.” De tweede keer dat de bus werd bekrast stond er onder meer ‘kankerjood’ op de wagen.
Weet jij wie dit op zijn geweten heeft of heb je andere informatie die de politie kan helpen de dader te vinden, bel dan de gratis tiplijn van de politie (0800-6070).