Het is bijna zover; zaterdag 6 juli, organiseert S.v. Veensche Boys het ‘Auwe Helden Legends Toernooi’. Er is de afgelopen maanden al veel over gezegd en geschreven. Kom allemaal naar “de Boys” en geniet van een leuk voetbalfeest met o.a. zanger Andries van den Brink en DJ Christiano. Aanvang 13.00 uur.

Het idee van dit toernooi kwam door een reunie zes jaar geleden van het zondagelftal van Veensche Boys uit de jaren ’90. Het elftal van destijds heeft toen een prachtig voetbal weekend gehad in Duitsland, waar vooral de oude verhalen weer werden gedeeld uit de goede oude tijd.

De opzet van het toernooi bij Veensche Boys werd door Johan Vis en Henk Berculo bedacht. Johan Vis : “In Duitsland  hebben we een paar onvergetelijke dagen gehad, net alsof de klok weer een jaar of 25 terug gedraaid was. Vandaar de opmerking op de flyer: “Nog 1x als vroeger, (O)pa”.

“Het idee ontstond om een aantal oude eerste selecties van begin jaren ’90 van verenigingen waar we als Veensche Boys veel mee te maken hebben gehad, uit te nodigen voor een leuk toernooi met als aanvulling het team uit Duitsland waar we tijdens de reunie tegen hebben gevoetbald. Lekker nog even voetballen met elkaar, de sfeer proeven en daarna een leuke namiddag en gezellige avond.”

De deelnemende verenigingen zijn ingedeeld in twee poules, poules die zijn vernoemd naar de landelijk bekende Blauwe Helden waar men bij Veensche Boys bijzonder trots op is, te weten Thomas Buitink en Donny van de Beek.

Groep Thomas bestaat uit: SV Veensche Boys 35+, SV Veensche Boys zon., SV Surwold, VV Hoogland en VV Hooglanderveen. Groep Donny bestaat uit:  SV Veensche Boys 45+, SV Veensche Boys zat./ ZVV Baggelaars, VV IJsselmeervogels, SC Hoevelaken en NSC Nijkerk

De prijsuitreiking na de finale beloofd een leuke aangelegenheid te worden, waarbij de prijzen overhandigd zullen worden door een landelijk bekende Auwe Held, die in het verleden probleemloos de voetbalbolwerken uit Amsterdam en Rotterdam aan elkaar heeft weten te verbinden.

Hierna begint het feest pas echt met DJ Chris van Beek die zal zorgen voor een mooi stukje muziek en gezelligheid. En natuurlijk om 18:00 uur het klapstuk met een optreden van de regionaal bekende artiest Andries van den Brink. Gegarandeerd zullen zij er aan bijdragen dat het dak ’s avonds van onze mooie nieuwe kantine afgaat. Het zal een feest zoals vroeger worden…waarbij alle supporters, deelnemers en Helden van toen en nu natuurlijk welkom zijn!

U bent van harte welkom bij Veensche Boys op 6 juli aanstaande!