De buitenwacht ziet de slapende reus uit Nijkerk langzaam ontwaken, maar intern wist iedereen bij Sparta Nijkerk dat dit vroeg of laat ging gebeuren. Een goed beleid, een duidelijke visie en geduld hebben ervoor gezorgd dat de voetbalclub uit de derde divisie stappen aan het zetten is en zich opmaakt voor een spannend eind van de competitie. Als technisch manager is Arjen Ruitenbeek één van de grondleggers van het huidige succes.  ,,Wij smijten niet met geld. Als je sommige bedragen hoort, is dat absurd. Wij doen het op onze eigen manier.”

Nog niet zo gek lang geleden werd door Sparta Nijkerk, na succesvolle jaren, de boot gemist. Het eerste team haakte niet aan bij de grote jongens uit de amateurwereld en dat was een hard gelag. Toch is dat niet zonder reden gebeurd, blijkt nu. Het betekende de start van een nieuwe fase in het bestaan van de club. Er kwam een nieuw technisch beleid, de visie werd aangepast en daar plukt de vereniging nu de vruchten van. De spelers op het veld moeten de prestaties leveren, trainer Eric Speelziek is de architect van het geheel, maar zonder dat hij het zelf wil toegeven heeft ook Arjen Ruitenbeek een groot aandeel in de wederopstanding.

Inmiddels is Ruitenbeek alweer bezig aan zijn derde jaar als technisch manager bij de club waar hij ooit zelf ook actief was. Met tien punten voorsprong op de nummer twee is ‘zijn’ Sparta Nijkerk nu koploper in de derde divisie en lonkt promotie naar het hoogste amateurniveau. ,,Maar”, wil Ruitenbeek direct benoemd hebben. ,,De titel is…  

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Foto Jeroen van der Veer