De Nijkerkse Andrea werd een aantal weken geleden lastig gevallen door jongeren die haar achtervolgden vanaf het Molenplein, omdat ze zagen dat ze transgender is. Raadslid Janneke van Heugten houdt zich al jaren bezig met het aan de kaak stellen van discriminatie binnen de gemeente en ging samen met haar het gesprek aan met wethouder Harke Dijksterhuis over inclusiviteit in de gemeente Nijkerk.

,,Lieve mensen ik wil graag even wat delen en ben aardig geschrokken er van. Ik liep gistermiddag naar de supermarkt om boodschappen te doen en heb me voor het eerst gekwetst gevoeld en bedreigd door groepje jongeren eerst riepen ze: ‘Hij heeft borsten en een later maakte ze mij ook nog uit vuile trans en bleven me achtervolgen toen ik supermarkt uit kwam ook richting huis. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan ik kon wel janken en is de eerste keer dat ik het meemaak ik heb wel een melding gemaakt al bij de politie roze in blauw.” Andrea, die sinds begin dit jaar in transitie is, plaatste dit bericht op een Nijkerkse facebookpagina om aandacht te vragen voor discriminatie tegen transgenders. Wat volgde was een stortvloed aan reacties met steunbetuigingen.

IN GESPREK Samen met Janneke van Heugten besloot Andrea het gesprek aan te gaan met Harke Dijksterhuis, wethouder voor Inclusie in Nijkerk. Andrea: ,,Ik wil graag iets aan discriminatie doen en jongeren voorlichten over hoe het is om transgender te zijn, zodat er meer begrip ontstaat. Ook hoop ik dat er in de gemeente een plek kan komen waar mensen zoals ik elkaar kunnen ontmoeten, want ik werd na mijn post op Facebook gelijk benaderd door andere transgenders uit de gemeente Nijkerk.”

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl
Foto: Gemeente Nijkerk