Het Amersfoortse bedrijf Signploeg biedt een pakket aan waarmee winkels zich eenvoudig aan de aangescherpte coronamaatregelen kunnen houden. Hiermee wordt niet alleen het besmettingsgevaar verkleind, maar worden ook boetes voorkomen die vanaf nu voor winkels gelden bij het niet handhaven van de maatregelen. 

Tijdens de persbijeenkomst van 23 maart maakte minister-president Rutte bekend dat de bestaande maatregelen worden aangescherpt, omdat deze voorheen onvoldoende werden nageleefd. Er worden forse boetes gegeven aan particulieren en bedrijven die zich niet aan de regels houden. Zo kan de boete voor bedrijven oplopen tot €4.000.

Voor winkels geldt dat zij ervoor moeten zorgen dat bezoekers minstens 1,5 meter afstand houden en eventueel hun deurbeleid aanpassen. Signploeg heeft een pakket samengesteld waarmee winkeliers duidelijk hun regels aan de klant communiceren en zo de maatregelen kunnen naleven. Hiermee voorkomen winkeliers boeten bij eventuele controles. 

Het pakket bestaat uit posters met daarop het nieuwe deurbeleid, een bord met de hygiënemaatregelen zoals contactloos betalen, een transparant kassascherm en vloerstickers waarmee de 1,5 meter afstand tussen bezoekers wordt gewaarborgd. 

Van elk besteld pakket doneert Signploeg 5 euro aan het Rode Kruis. Hiermee leveren zij niet alleen een bijdragen aan het tegengaan van de verspreiding van het virus, maar ook hulp aan ouderen en kwetsbaren. Het Rode Kruis ondersteunt GGD’s en ziekenhuizen, biedt een hulplijn aan kwetsbaren en zamelt beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen in. 

Het pakket is via de website van Signploeg te bestellen vanaf €195.