Dinsdagavond 2 juli speelt de Amerikaanse beiaardier Geert D’hollander een gevarieerd programma op het carillon van Nijkerk. 

De van oorsprong Vlaamse beiaardier Geert D’hollander behoort tot de absolute top. Hij is beiaardier van één van de mooiste carillons ter wereld. Hij is niet alleen een veelgevraagd concertgever, maar heeft ook veel composities geschreven, wordt gevraagd deel te nemen in internationale jury’s en won zelf vele eerste prijzen bij beiaardconcoursen. Het is een grote eer voor Nijkerk dat deze ras-muzikant ook Nijkerk aan doet in zijn internationale concerttour. D’hollander heeft een interessant programma samengesteld dat bestaat uit arrangementen van prachtige klassieke composities uit de muziekliteratuur. 

Het concert begint om 20.00 uur en is het best te beluisteren op de luisterplaats bij Het Tabakhuis, Nieuwstraat 11. De Nijkerkse Klokkenspelvereniging deelt gratis programma’s uit. Na afloop van het concert kan men persoonlijk kennis maken met de beiaardier en is er een gratis drankje.