Bij de vrijwillige brandweer in Zwartebroek hebben vrijdagavond twee brandweermannen afscheid genomen van het korps in Zwartebroek. Henk van Rijn en Wim Druijff stoppen beide na 29 jaar obij de brandweer.

Daarnaast waren Ries Kamphorst en Richard Versteeg 12 1/2 jaar bij de brandweer in Zwartebroek en kregen van burgemeester Jacco van der Tak een oorkonde met daarbij een onderscheiding. Erik Berkhof jr ontving het diploma manschap A uit handen van teammanager Noord, Sjoerd Veltman. Na woorden van postcommandant Chris Buijtenhuis was het woord aan Henk van Rijn en Wim Druijff. Beide bedankte de leden en oud leden van het brandweerkorps Zwartebroek voor hun “mooie” tijd bij het korps. Inwoners van Terschuur en Zwartebroek hoeven zich geen zorgen te maken want ondanks dat de twee brandweerlieden stoppen zijn er ook weer drie nieuwe leden aangenomen. Naar verwachting starten de toekomstige brandweermannen na de zomer met de opleiding Manschap A.

Groepsfoto van links naar rechts
Erik Berkhof jr, Chris Buijtenhuis ( postcommandant brandweer Zwartebroek ), Wim Druijff, Sjoerd Veltman ( Teammanager Noord ) Burgemeester Jacco van der tak, Henk van Rijn, Ries Kampohorst en Richard Versteeg.

Tekst en Foto’s: WH Fotografie