Zaterdagmiddag 17 augustus is er een uniek panfluit en orgelconcert. Aan dit concert word medewerking verleend door André Knevel (orgel), Liselotte Rokyta (panfluit), Daniëlle Janse (panfluit), Henrieke Doornenbal (panfluit), Marike Kamphuis (panfluit) en Luis Miguel Pijffers (panfluit). Zij zullen een programma met klassieke, populaire en Roemeense volksmuziek ten gehore brengen met verschillende panfluiten en afwisselend met orgel. Ook zal André een improvisatie spelen en de bekende Toccata van J. Nieland.

Aanvang van het concert is 16.00uur. De kerk is open vanaf 15.30uur

Toegang € 8,- / Kinderen t/m 14 jaar gratis inclusief een gratis consumptie aan het eind van het concert.

 

Andrë Knevel

De organist André Knevel is geboren in Bussum, Nederland. Reeds op zeer jonge leeftijd voelde hij zich tot het orgel aangetrokken. Toen hij 8 jaar oud was kreeg hij zijn eerste orgel- en pianolessen. Zijn leraren waren o.a. dr. J.A.M.van Stokkum, Rutger van Mazijk en Willem Hendrik Zwart. André Knevel gaf zijn eerste officiële orgelconcert toen hij 19 jaar oud was. Korte tijd later werd hij als organist benoemd in de Gereformeerde Gemeente te Hilversum. Op uitnodiging bespeelde hij diverse Franse orgels o.a. in de Cathedraal St.Eustache ,Cathedraal Sacre-Coeur en de Cathedraal in Sens.
In 1975 emigreerde André Knevel naar Canada, waar hij in St.Catharines, Ontario, zijn onderkomen heeft. Hij is daar verbonden aan verschillende christelijke scholen als muziek docent. Tevens is hij ter plaatse kerkorganist. André Knevel heeft zijn orgelstudie voortgezet bij Dr. John Tuttle, orgeldocent verbonden aan de Royal Conservatory in Toronto. Deze heeft André opgeleid voor orgeldiploma B.
André Knevel maakt vele concertreizen door Canada, Amerika, Europa, en Zuid Afrika. Als veel gevraagd organist is hij jaarlijks op zomertournee in Nederland en Duitsland voor het geven van 30 tot 40 concerten. In 2010 heeft hij op uitnodiging een tweetal concerten gegeven in Roemenië, te weten in de St. Gheorghe Cathedral in Timisoara en de St. Joseph Cathedral in Boekarest.
André staat bekend voor zijn improvisatie talent, en is voortreffelijk in het vertolken van “ de Grote Meesters”. Door zijn muzikale begaafdheid is André een begrip op de Europese en Noord-Amerikaanse orgelbank geworden. Voorts is André Knevel een veel gevraagd organist voor het begeleiden van koren en solisten o.a. met de bekende panfluitiste Liselotte Rokyta. Ook schrijft hij muziek voor orgel (Ambitus-serie en Cantique). André heeft inmiddels een groot aantal Cd’s op zijn naam staan.
Op deze manier hoopt hij zijn gaven en talenten voor muziek te delen met zijn publiek, maar bovenal is het zijn wens dat het moge zijn tot lof en eer van God.
In 2010 werd zijn 40-jarig organistenjubileum herdacht.

Liselotte Rokyta

Na een twee jaar durende opleiding bij de Damian Luca studeerde Liselotte panfluit aan het Conservatorium te Hilversum en aan Hoge School der Kunsten te Amsterdam bij de internationaal vermaarde panfluitist Nicolae Pîrvu. Ze heeft masterclasses gevolgd bij Gheorghe Zamfir en Simion Stanciu en is regelmatig in Roemenië geweest om zich de authentieke speelmanier eigen te maken. Liselotte geldt tegenwoordig als een van de meest belangrijke niet-roemeense panfluitisten die de Roemeense stijl beheersen. Tussen 1994 – 1998 studeerde Liselotte Roemeense taal en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. In het kader van deze studie verbleef ze in 1997 drie maanden in Maramures (Noord-Roemenië) en deed daar onderzoek naar een tot nu toe weinig bekende vokale vorm “Hora cu noduri”. De ervaringen die ze daar heeft opgedaan, inspireren haar nog steeds tijdens het musiceren. Liselotte heeft een nauw samenwerkingsverband met de Nederlands-Canadese organist André Knevel met wie ze jaarlijks zo’n 50 concerten in Nederland, Canada en de USA geeft. In Europa werkt Liselotte verder met de bekende organisten Martin Mans (Nederland) en Jaroslav Tuma (Tsjechië) en geeft concerten in Tsjechië, Slowakije, Duitsland, Zwitserland en Zuid-Afrika. Daarnaast vormt ze samen met haar man Jan Rokyta een cymbaal/panfluitduo dat een programma biedt waar klassieke muziek en wereldmuziek gecombineerd worden. “Syrinx” en “Claire de lune” van Claude Debussy evenals bewerkingen van muziek van Béla Bartók behoren tot hun kernrepertoire. Als uitvoerend artiest is Liselotte verbonden aan de Nederlandse CD-maatschappij STH-RECORDS. Als docent heeft Liselotte ruime ervaring opgedaan aan het Consevatorium te Zwolle, het Conservatorium te Tilburg en de Hoge school “Bourdon”. Sinds 2007 startte ze haar eigen opleidingspraktijk, zowel in Nederland als ook in Tsjechië en Canada. Sinds 2002 geeft ze regelmatig cursussen in het kader van “ The Summer School Of Early Music” in Prachatice (Tsjechië). Behalve haar instrumentale prestaties is Liselotte ook een begenadigd spreker en presentator van diverse concerten. Liselotte is sinds 2008 gediplomeerd “Vinoloog van de Nederlandse Wijnacademie” en verzorgt samen met Jan Rokyta muzikale wijnevenementen voor bedrijven en particulieren. Het programma “Muzikale Wijngeschiedenis”, waarin ze een solistisch aandeel heeft (als panfluitist en als wijnverteller), is in de afgelopen tijd meer dan dertigmaal tijdens evenementen in Nederland (waaronder locale kantoren van de Rabobank) met success gepresenteerd. Liselotte is sinds 2009 ook in bezit van Advanced Certificate, een internationaal erkend wijnbrevet van het Britse wijnopleidingsinstituut Wine&Spirit Education Trust (WSET).