Tijdens de grootste wereldwijde opruimingsactie van het jaar – de World Cleanup Day – organiseren de vrijwilligers van de Zwerfafvalbrigade en de Lionsclub Nijkerk samen met Profile Ridder en gemeente Nijkerk een opruimdag. Iedereen is van harte welkom om mee te doen om samen met deelnemers uit 180 landen onze planeet een grote schoonmaakbeurt te geven.

Naast het vertrouwde zwerfafval rapen worden de deelnemers extra uitgedaagd door de zwerfbingokaarten die men ontvangt bij de 4 verschillende startpunten in Nijkerk en Hoevelaken. Op verschillende plaatsen in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken zijn beschilderde zwerfkeitjes te vinden. Wie tijdens het opruimen en spelen van de zwerfbingo een van de verstopte Happy Stones vindt wint een prijs. Aan het einde van de ochtend staan poffertjes klaar voor iedereen die de zwerfbingokaart inlevert bij Profile Ridder. De World Cleanup Day start zaterdag 18 september om 10.00 uur. De dag wordt rond 12.30 uur afgesloten. Aanmelden is niet nodig maar mag wel via worldcleanupday.nl.

World Cleanup Day met startpunten in Nijkerk en Hoevelaken

Dit jaar zijn er voor het eerst 4 startpunten, te weten Profile Ridder aan de Groenestraat in het centrum van Nijkerk, Park De Bogen in Corlaer, winkelcentrum Paasbos en de parkeerplaats bij De Brink in Hoevelaken. Op alle startpunten liggen zwerfbingokaarten en de andere benodigdheden om afval op te ruimen klaar voor alle deelnemers. Wethouder Dijksterhuis sluit de dag af bij Profile Ridder waar alle opruimers van harte welkom zijn om poffertjes te komen eten. Ook de zakken zwerfafval worden daar verzameld. De Zwerfafvalbrigades in de gemeente Nijkerk zorgen het hele jaar voor een zo schoon mogelijke omgeving. Tijdens de World Cleanup Day zetten mensen over de hele wereld zich samen in om de eigen leefomgeving zo schoon mogelijk te krijgen. De organisatie hoopt dat ook ouders met hun kinderen op pad gaan. Door mee te doen aan de wereldwijde opruimactie maakt men verschil voor een duurzamere wereld en men kan daar niet vroeg genoeg mee beginnen, is de mening van de organisatie. Op worldcleanupday.nl staan tips voor de voorbereiding van de dag en weetjes over het milieu. Elk jaar worden er op de World Cleanup Day gigantische hoeveelheden afval uit het milieu gehaald. Vorig jaar is er door zo’n 20 miljoen vrijwilligers opgeruimd. Vervuiling staat wereldwijd hoog op de agenda en dat is helaas nodig. De productie van plastic neemt nog elk jaar toe en een aanzienlijk deel daarvan belandt in onze rivieren en zeeën. Meer informatie over de World Cleanup Day is te vinden via worldcleanupday.nl. De organisatie is in handen van de Zwerfafvalbrigades, Profile Ridder, gemeente Nijkerk en de Lionsclub Nijkerk.