Op 3 april organiseren zorg- en welzijnsprofessionals uit Hoevelaken (samenwerkend onder de naam ‘Hoevelaken Vitaal’) een zorgmarkt over vitaal ouder worden. De zorgmarkt wordt gehouden in de Stuw en is te bezoeken tussen 14.00 en 16.30 uur. Doordat we steeds langer zelfstandig moeten en willen blijven wonen, worden zorgvragen steeds complexer. Dit vraagt om nog meer samenwerking tussen zorgverleners.

Binnen Hoevelaken hebben de zorg- en welzijnsprofessionals zich verenigd in het samenwerkingsverband ‘Hoevelaken Vitaal’ en werken samen in projecten en het verbeteren van zorg rondom specifieke onderwerpen. Vitaal ouder worden is een onderwerp dat ons allemaal aangaat, want hoe mooi zou het zijn als we allemaal in goede gezondheid 100 konden worden. Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. En als er dan toch op een gegeven moment zorg nodig is, zijn er veel partijen in Hoevelaken die u op diverse vlakken kunnen helpen en waar u deze middag kennis mee kunt maken.

Wat kunt u allemaal verwachten op 3 april?

Deze middag zijn de zorg- en welzijnsprofessionals uit Hoevelaken vertegenwoordigd, van de bekende huisartsen en apotheek tot organisaties als Sigma die u graag wegwijs maken in alle diensten en activiteiten die zij aanbieden. De fysio’s uit het dorp geven informatie en korte workshops over o.a. valpreventie. De diëtisten staan met een tafeltje met informatie over voeding en eiwitrijke hapjes, omdat eiwitten steeds belangrijker worden naarmate we ouder worden, om de spieren in goede conditie te houden. Tevens zal er een tafeltje zijn met informatie over kant- en klaar maaltijden en maaltijdservices. Daarnaast zijn er vertegenwoordigers van thuiszorgorganisaties, dagbesteding, en aanvullende mantelzorgorganisaties als o.a. Saar aan Huis en Hulpdienst Hoevelaken. Als we ouder worden is het goed om na te denken over onze wensen voor de laatste fase van ons leven en daarbij hoort ook hoe we te zijner tijd onze uitvaart geregeld willen. Deze opsomming is uiteraard niet compleet, vele andere organisaties of bedrijven zullen ook fysiek of d.m.v. foldermateriaal vertegenwoordigd zijn. Tevens zullen er deze middag een tweetal lezingen gehouden worden, over de WLZ (o.a. wanneer kom je in aanmerking voor een verpleeghuis) en een lezing over het onderwerp dementie. Kortom: in één middag kunt u op heel veel verschillende gebieden informatie verkrijgen om gezond en vitaal ouder te worden, dus kom gezellig langs !