Had Nijkerkerveen zaterdag 8 april haar eigen trekkertrek evenement, zo had Nijkerk ook geen kleintje.. Het hardloop evenement de Halve van Nijkerk. Honderden sportievelingen deden mee met de verschillende afstanden, zowel wandelend als hardlopend. 

De organisatie trof het met het mooie lenteweer. De 10 kilometer wandelen ging om 14.00 uur van start. Om 17.00 uur was het tijd voor de kidsrun, gevolgd door de halve marathon vanaf 17.15 uur. Om 19.15 uur was het de beurt aan de deelnemers voor de 5 kilometer, gevolgd door de 10 kilometer om 19.20 uur. Deelnemers aan de halve marathon liepen twee keer het parcours van de 10 kilometer. De finish was in het Nijkerkse centrum.

Motororganisatie Stimon was ook weer paraat

Geen groot evenement kan zonder vele vrijwilligers. Dat is uiteraard ook van toepassing op de halve marathon van Nijkerk. Vanaf de eerste editie begeleiden Stimon-motorrijders de lopers, zo ook dit jaar. Met twee vrouwen en vier mannen op de motor, zorgden ze mede voor een vlekkeloos verloop van deze wedstrijdloop. Onderstaande foto van de motoren werd gemaakt door Henk Karelsen. De rest maakte onze fotograaf.