Een stralende zon, 2 bussen vol genietende kinderen, lekker eten, uren speelplezier en na afloop een herinneringsgeschenk: oftewel de kinderfeestmiddag die afgelopen zaterdag plaatsvond in het kader van het 80-jarig jubileum van zondagsschool ‘Het Mosterdzaad’ is uitgelopen op een echt feest voor de kinderen en juffen en meesters.

Met een dankbaar hart ging het gedenken van het jubileum de volgende dag door tijdens een jubileumdienst. De Grote Kerk vulde zich met zondagsschoolkinderen, juffen, meesters, bestuursleden, ouders, grootouders, gemeenteleden, oud-leidinggevenden, oud-bestuursleden, afgevaardigden van zondagsscholen uit omliggende plaatsen en andere belangstellenden. Ds. P. van Duijvenboden, voorzitter van de Bond van Hervormde Zondagsscholen, leidde de dienst en onderstreepte aan de hand van verschillende voorbeelden het belang van de zondagsschool voor de kinderen. We leven in een tijd waarin er ontzettend veel op de kinderen afkomt en het is belangrijk dat bij alle golven die over de kinderen heen slaan, de Bijbelwoorden niet ontbreken.

Het lijkt misschien klein wat er op de zondagsschool gebeurt, maar zolang het Evangelie, de boodschap van de Heere Jezus, doorgegeven wordt aan de kinderen is er hoop: Gods werk heeft effect! Ds. N.A. Donselaar sprak de aanwezigen toe vanuit streek Nijkerk en als tweede voorzitter van de Bond van Hervormde Zondagsscholen. De heer B. Mostert, voorzitter van zondagsschool ‘Het Mosterdzaad’ sprak eveneens de aanwezigen toe. Ds. Van Duijvenboden sprak een bemoedigend woord tot het zondagsschoolteam, waarna het team door alle aanwezigen werd toegezongen. Na afloop ontvingen alle kinderen een leesboek ter herinnering aan het jubileum.

Het zondagsschoolwerk wat al 80 jaar plaatsvindt in Nijkerk, gaat ook aanstaande zondag door. De deuren van de zondagsschool staan dan weer open voor alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Wie benieuwd is naar wat er op de zondagsschool gebeurt, is van 12.00-12.45 uur van harte welkom op de Maranathaschool, de Hoeksteen en Rehobothschool om een kijkje te nemen.