In de zomervakantie storten jongeren zich vaak massaal op een zomerbaantje, om een extra zakcentje te verdienen. Maar door de coronacrisis is het een stuk lastiger geworden voor jongeren om nu een bijbaan te vinden. Het aanbod is schaars, maar een aantal Nijkerkse jongeren is het toch gelukt. In de serie Zomerbaantjes komen diverse harde werkers aan het woord. Deze week is dat de 17-jarige Twirre Koelewijn. Zij bedient het terras van Clubhuis de Zuidwal.

Ondernemers Dennis en Corin van den Hoogen, de uitbaters van het clubhuis, waren geen vreemden voor de Nijkerkse Twirre. Ze kende het ondernemersechtpaar al via de horeca op de schaatsbaan in Nijkerk. Twirre: ,,Corin en Dennis doen hier de horeca voor en ik mocht afgelopen winter meehelpen achter de bar. Toen ik hoorde dat ze hier gingen beginnen, heb ik direct gevraagd of ik ook bij De Zuidwal mocht komen werken.”

Op 6 juni was haar allereerste dag op het terras. ,,Toen gingen alle horecagelegenheden weer een beetje open. Ik heb al wel wat horeca-ervaring, want ik heb bij Café Ei8th in de keuken gewerkt. Daar mocht ik de toetjes maken en de vuile vaat afwassen.” Het bedienen bij De Zuidwal was desondanks wel even wennen: ,,Voor alles is een eerste keer. Ik heb wel een paar keer gedacht: ‘hoe ga ik dit doen’, maar als je eenmaal lekker bezig bent, rol je er ook zo in en krijg je het snel onder de knie.”

Lees de rest van het artikel op Stadnijkerk.nl 
Foto Maranke Pater