Afgelopen zaterdag 15 april stond de finale individueel middenbouw en finale teamwedstrijden bovenbouw op het programma voor de turnsters van NGV Excelsior Nijkerk. 

Er deden zeven turnsters individueel mee, Linde Schreurs, Joelle Aman, Sanne vd Geest en Blanka Smits turnden bij middenbouw 7. Zij lieten allemaal keurige oefeningen zien. Linde blonk uit op sprong en balk. Zij won het zilver in het eindklassement. Ook Joelle Aman lag op medaille koers helaas een val op balk bracht haar naar de vierde plaats. Sanne vd Geest turnde een zeer mooie balkoefening en vloer wat heeft bijgedragen aan een vijfde plek in het eindklassement. Blanka Smits had helaas een blessure aan haar teen, met veel pijn heeft zij de finale geturnd, zelfs een tweede plek op vloer. Zij werd negende in het klassement. 

Er turnden drie turnsters individueel bij de Middenbouw 5, Fay vd Wakker, Amber van Polen en Elin Snabilie. Deze meiden starten op balk waar zij allemaal helaas een val moesten incasseren. De andere toestellen wisten zij zeer goede scores te behalen. Fay vd Wakker behaalde zelfs de derde score op brug en de eerste score op vloer. Zij eindigde net naast het podium op een vierde plaats. Amber v Polen werd elfde gevolgd door Elin Snabillie op plek twaalf in een deelnemersveld van maar liefst 28 turnsters. 

Team G bestaande uit Misha van Engelenburg, Ilse Hop, Noor Smink, Bente Vliek, Roos Bakker en Sophie Eghuizen turnden de teamfinale. 

Zij turnden allemaal goede oefeningen met hier en daar toch wat foutjes. Zij zijn als team derde geworden in het klassement. 

Op 13 mei zullen de individuele finales voor de bovenbouw plaatsvinden. 

Tekst en Foto’s Marieke Duits