De doelpunten vielen zaterdag 25 februari rijkelijk voor Sparta Nijkerk. In Heemskerk werd hekkensluiter Odin’59 met liefst 0 -7 van de mat gespeeld. De Heemskerkse laagvlieger begon voortvarend aan de wedstrijd met zelfs in de veertiende minuut maar zo de kans op de voorsprong. De paal werd geraakt en de Nijkerkse gasten kwamen met de schrik vrij.

Hierna namen de Nijkerkse gasten het heft in handen, met in de vierentwintigste minuut zelfs twee enorme kansen maar het vizier stond blijkbaar nog niet helemaal op scherp. Dit veranderde drie minuten later, Tyrone Fonville liet zich van zijn beste kant zien en scoorde op sublieme manier de 0-1. Twee minuutjes later waren het vervolgens Omar en Mark die de score konden doen verdubbelen. Omar krulde ‘m bijna binnen en Mark liet ‘m op het dak ploffen. De duimschroeven werden aangedraaid en Omar scoorde luttele minuten later dan toch de verdubbelaar 0-2. Kort hierop deden de gastheren toch iets terug en moest Mathijs Swaneveld gestrekt op een inzet van de Heemskerkse heren. Het deerde de Spartanen weinig tot niets en het was Jesse Buitenhuis die binnen “no time” zowel de 0-3 als de 0-4 liet aantekenen. In de vijf minuten die nog volgden in de eerste helft hadden de Nijkerkers zelfs nog meer kunnen doen maar ze lieten het er even bij. Met de 0-4 stand werd de kleedkamer opgezocht voor een welkome versnapering.

In de tweede helft zat het venijn ‘m vooral in de staart. De oranjehemden vonden het wel even best en deden vooral aan consolideren, het eerste halfuur van de tweede helft was er weinig spektakel te beleven. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kreeg Omar er weer even zin an en meende het wederom “in grote getale” meegereisde Nijkerkse publiek te moeten trakteren op een wonderschone treffer 0-5. Met officieel nog vier minuten op de klok was het Mike Ahrens die net over schoot om vervolgens een minuut later de bal wel tegen de touwen te jassen 0-6. Toch nog spektakel in de tweede helft! De negentig minuten waren net verstreken toen Omar el Ghazouani binnen de zestien stevig onderuit werd gehaald. De goed leidende arbiter van dienst Maurice Paarhuis restte niets anders dan de bal op de stip te leggen. Mark van der Weijden liet dit buitenkansje niet onbenut en maakte de 0-7, meteen hierna floot Paarhuis voor het einde van de wedstrijd.

Bron: Gerard Kok.
Archief foto: Aalt Guliker.