Twee luxe touringbussen en een aanhanger zijn vrijdagmorgen 6 december vertrokken naar Duitsland. Daar zal het zeemanskoor Nijkerks Welvaren diverse optredens ten gehore brengen. Er is gekozen voor een reisweekend met bezoek aan de kerstmarkt in Oberhausen, vervolgens wordt er doorgereden naar hotel Der Brabander in Winterberg, waar ze ontvangen worden met een welkomstborrel en een hapje. In de avond is er een diner met daarna een gezellige dansavond met de Nederlandse 60 en 70 jaren muziek The Maros.  

Zaterdag 7 december 2019 treed het koor op in het centrum van Winterberg op de plaatselijke markt. Er is tot 18.00 uur een vrij programma waar de mensen kunnen genieten van faciliteiten van het hotel of misschien wel op de ski’s staan. Winterberg produceert sneeuw als het kouder is dan 12 graden. Dan is de kans erg groot dat er op de hellingen sneeuw ligt. De avond wordt gevuld met een diner geheel in kerstsfeer met muzikale omlijsting van het Zeemanskoor Nijkerks Welvaren. Om de opgelopen calorieën er weer af te krijgen is er een bal na met de muziek van The Maros.
Zondag 8 december 2019 gaan ze na een uitgebreid ontbijt richting Dortmund, daar bezoeken ze een van de grootste kerstmarkten van Duitsland, hier staat Duitslands grootste kerstboom. Aan het eind van de middag sluiten ze het af met een diner en rijden ze naar Nijkerk waar ze omstreeks 22.00 u aan zullen komen.

Foto’s Kees van den Heuvel