Zaterdagmiddag 11 september is er eindelijk weer een bijzonder concert dat verzorgt word door de zaterdagmiddagmuziekcommissie. Wij zijn blij dat Marco den Toom (orgel) en John Hoekman (tenor) voor ons dit concert willen verzorgen. Zij zullen een programma neer zetten met bekende liederen en Marco zal het orgel in al zijn facetten laten horen aan de hand van Introductie-fanfare van hem zelf

het Adagio & Allegro van A. Vivaldi en de zeer bekende Toccata van L. Boëllmann. Ook zal hij op verzoek nog een improvisatie geven.

Het concert in de kerk aan de ds Kuypersstraat 2 begint om 16.00uur. De kerk is open vanaf 15.30 uur. De toegangsprijs € 8,00. Tot en met 14 jaar is de toegang gratis.

Reserveer uw plaats via mail: zaterdagmiddagconcert@gmail.com

of voor aanvang van het concert (max 130 bezoekers)

John Hoekman is op 26 april 2001 geboren en woont in Rilland. Zingen is zijn passie, met name van het geestelijke lied. Als kind zong hij al in verschillende kinderkoren en sinds zijn 16e jaar zingt hij bij het Christelijk Samengesteld Mannenkoor Zeeland. John heeft zanglessen gevolgd bij Tenira Sturm.

Het repertoire van John is breed, zolang het maar christelijk verantwoord is. Met zijn neef Geert-Jan Hoekman vormen ze het duo ‘Duo Hoekman’. Met hun muziek raken ze, getuige de soms wel meer dan 10.000 kijkers en vele reacties, duidelijk een snaar onder de luisteraars en kijkers.

Het duo bleef ook onder kenners niet onopgemerkt. Ze worden door bekende muzikale namen gevraagd om mee te werken aan (live-)opnames voor evangelisatieprojecten en andere goede christelijke doelen.

Sinds 2019 zingt John als solist. Daarnaast is hij lid van het Christelijk Samengesteld Mannenkoor Zeeland en maakt hij deel uit van de Urker Mans Formatie.
John wordt veel gevraagd bij concertuitvoeringen, zo trad hij o.a. op bij Nederland zingt.

Binnenkort hoopt hij samen met Marco den Toom een album voor Familystream op te nemen.

Marco den Toom studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium. Al snel na zijn vakopleiding bouwde hij een carrière op als zelfstandig musicus. Zijn musiceren kenmerkt zich door een eigenzinnige maar vooral ook spontane aanpak. Naast zijn liefde voor het orgel – en zijn missie dit instrument te populariseren – heeft hij zich muzikaal weten te ontplooien tot een breed inzetbaar musicus. 

Zijn dagelijks werk bestaat met name uit het componeren van christelijke liederen en gospels, het arrangeren en instrumenteren van bestaande muziek, het maken van opnamen voor radio, tv, cd en dvd, het begeleiden van christelijke koren en het verzorgen van orgelrecitals. Daarnaast is hij begeleider van diverse koren en dirigent van ‘Jubilate Deo’ uit Woudenberg en componist van muziek.

Marco is sinds 1 januari 2017 organist van het grote Van den Heuvel-orgel in de Nieuwe Kerk te Katwijk aan Zee.

Programma 11 september 2021

 

Introductie-fanfare, M. den Toom

John:

 • Heer, ik kom tot U, G. Whelpton
 • Psalm 79, trad.
 • Heer, U bent mijn leven, trad.

Marco:

 • Adagio & Allegro, A. Vivaldi

John:

 • Psalm 101, trad.
 • Ik wandel in het licht, M.A. Alt
 • God and God alone, Ph. McHugh

Marco:

 • mprovisatie op verzoek

John:

 • Is uw paspoort getekend? J. de Heer
 • Eenmaal thuis, A. Dvoråk
 • Blijf bij mij, Heer, W.H. Monk

Marco:

 • Toccata, L. Boëllmann