Mannenensemble Cantare bestaat uit een groep enthousiaste mannen met verschillende achtergronden die één ding gemeen hebben en dat is hun passie voor zingen. Onder leiding van André van Vliet zijn ze bereid om door hard te werken, het muzikale niveau op een zo hoog mogelijk peil te brengen. Het programma zal steeds afgewisseld worden tussen zang en orgelsolo´s die André van Vliet voor zijn rekening zal nemen. Hierbij zal hij het orgel zijn diverse mogelijkheden laten horen.

Cantare besteedt veel aandacht aan de koorklank en het zingen vanuit de tekst. In haar bestaansgeschiedenis heeft Cantare reeds vele concerten mogen geven, in kleine en grote kerken. Naast het bekende repertoire van psalmbewerkingen en geestelijke liederen worden ook negrospirituals en de meer klassiekere werken niet geschuwd. Denk daarbij aan namen als: L van Beethoven, John Stainer, Antonio Vivaldi, G.F. Händel, F. Silcher, F. Schubert, J.S. Bach, Thomas Tallis, Charles Gounod en vele anderen.

De inhoud van de teksten die Cantare zingend mag uitdragen, zijn van grote betekenis voor ons en onze luisteraars. We mogen zingen van de rijke 

boodschap van Gods genade en zo de lofzang gaande houden. 

Het concert op 13 juli begint om 16.00 uur. De kerk aan de ds Kuypersstraat 2 in Nijkerk is open vanaf 15.30 uur. Toegangsprijs € 10,00 incl. een consumptie na afloop van het concert. Tot en met 15 jaar is de toegang gratis.