Op D.V. zaterdagmiddag 13 mei 2023 geeft het TEHILLA MUZIEK ENSEMBLE een Mazzeltov concert in De Fontein te Nijkerk. Een dag later (14 mei)  is het 75 jaar geleden dat de staat Israël werd uitgeroepen door de eerste premier van Israël, David Ben Goerion.

Na ruim 2000 jaar bestond Israël weer als land. Het TEHILLA MUZIEK ENSEMBLE speelt uitsluitend Joodse muziek. We brengen een feestelijk concert als  felicitatie (MAZZELTOV) aan Israël en het Joodse volk. We spelen Joodse religieuze muziek, het bekende Y’rushalayim, The Song of Exodus en andere bekende melodieën, waaronder enkele Psalmen, waarbij het orgel samen met het Ensemble speelt.

Het Ensemble heeft een klassieke bezetting met fluit, klarinet, fagot, bugel, hoorn, strijkkwintet, klein slagwerk en piano. Dit alles onder muzikale leiding van onze dirigent Ilia Belianko die zijn opleiding ontving aan gerenommeerde muziekopleidingen in St. Petersburg, Jeruzalem en aan het Conservatorium van Amsterdam.

Het concert wordt georganiseerd door de commissie “Zaterdagmiddag muziek in De Fontein te Nijkerk”.

De toegangskaarten voor het concert kosten 10 euro p.p. (t/m 15 jaar gratis toegang) en zijn verkrijgbaar aan de ingang van De Fontein, Ds. Kuypersstraat 2, 3863 CA te Nijkerk. Het concert begint om 16.00 uur en is om ongeveer 17.15 uur afgelopen. Zaal open 15.30 uur. Ná afloop gratis consumptie.