A.s. zaterdag, 23 maart, staan op het Plein in Nijkerk weer kramen en verkoopwagens als daar voor de vijftiende maal de jaarlijkse Nijkerkse Voorjaarsbraderie gehouden wordt. De Nijkerkse Voorjaarsbraderie onderscheidt zich van andere braderieën door de strikte toepassing van branchebescherming. Dit houdt in dat per soort artikelen maar één of twee deelnemers worden toegelaten. Hierdoor ontstaat een grotere variëteit dan op andere braderieën, waar vaak veel dezelfde artikelen te koop zijn.

Het Plein zal gevuld zijn met 30 tot 35 kramen en verkoopwagens van mensen die zaken te koop aanbieden, zoals, dameskleding, modeaccessoires, cadeauartikelen, poffertjes, worsten, ambachtelijk gerookte vis, popcorn en suikerspin, tafelzeil, bedtextiel,  tassen en riemen, telefoonaccessoires en niet te vergeten woon- en tuindecoratie en allerlei andere leuke spulletjes. Ook is er weer een kraam waar voorlichting gegeven wordt over kraamzorg en de AED Stichting Nijkerk-Hoevelaken is weer present.

Net als vorig jaar is men er ook dit jaar weer in geslaagd The Fudge Factory met een omgebouwde Engelse bus waaruit fudge (traditioneel Engelse zoetwaren) verkocht wordt naar Nijkerk te halen, alvorens te starten met hun toer door heel Europa waar men tot oktober in meerdere landen braderieën gaat bezoeken. .

De Nijkerkse Voorjaarsbraderie begint om 10.00 uur, eindigt om 16.30 uur.