De meiden van Sparta Nijkerk Mo17-1 hebben 3 punten bij geschreven op het hoogste niveau van Nederland na een 1-0 overwinning tegen Assen.
Zakelijke goal

Na eerst een opgelegde kans gemist te hebben lukte het Caitlyn na een kwartier spelen wel om het net te vinden. Met haar bekeken schot van de rand van het zestienmetergebied bracht ze de 1-0 op het scorebord. Het lukte de Nijkerkse meiden echter niet om de score verder uit te bouwen waardoor het ook de tweede helft nog spannend bleef. Gelukkig wist keeper Jaimy tot tweemaal toe fraai een doelpunt te voorkomen. Door het warme weer liepen de benen vol en was het voor beide ploegen moeizaam voetballen en vooral hard werken. Er werd verder weinig gecreƫerd en zo bleek het doelpunt van Caitlyn de winnende te zijn. Na afloop van de wedstrijd werd de scheidsrechter, die zijn debuut maakte in het damesvoetbal, uitgebreid bedankt.

Vier op een rij

Met deze zakelijke 1-0 overwinning en vierde winstpartij op een rij verstevigen de oranje leeuwinnen hun derde plek in de landelijke divisie. Aanstaande zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen de nummer vier, Mo17-1 van Victoria Boys, uit Apeldoorn.

Foto: Ron Stuveling