Kon Sparta de rug rechten na de nederlaag tegen koploper Tiel, was de vraag die deze zaterdag op Sportpark Luxool beantwoord moest worden. Devinco uit Deventer kwam op bezoek en ondanks dat de bezoekers al een aantal punten minder hadden dan de Nijkerkers, moest Sparta toch op zijn hoede zijn. Devinco is tot nu toe de enige ploeg geweest die een punt heeft kunnen afsnoepen van koploper Tiel.

De wedstrijd ging van start met perfecte weersomstandigheden. Een zonnetje en weinig wind zorgde ervoor dat alle ingrediënten er waren voor een mooie wedstrijd. Beide ploegen gingen in de eerste helft voortvarend van start en wisselde elkaar af met wie de voorsprong had. Dan weer had Sparta twee punten voorsprong en dan stond de ploeg uit Deventer weer twee punten voor. Het lukte beide ploegen niet om een groter gat dan twee te slaan, wat ervoor zorgde dat Sparta met een 8-9 achterstand ging rusten.

In de tweede helft werden de vakken bij Sparta omgegooid, waardoor het aanvalsspel verrassender en dynamischer werd. In het tweede kwart van de tweede helft lukte het Sparta dan ook om aan de hand van drie goals van Pim van Ramshorst een voorsprong van vier doelpunten uit te bouwen. De wedstrijd leek in het slot te vallen, maar Devinco perste in de laatste minuten er nog een eindsprint uit. Sparta wist de kansen niet meer af te ronden, waardoor Devinco nog terug wist te komen op één punt. In de laatste minuut kregen de bezoekers nog de kans om gelijk te maken, maar gelukkig voor Sparta viel het doelpunt niet.

Sparta wist de wedstrijd uit het vuur te slepen in het laatste kwart en ondanks dat Devinco nog bleef aandringen bleven de twee punten in Nijkerk. Een speciale vermelding is er voor Lois Barends die deze zaterdag kort voor de wedstrijd te horen kreeg dat ze moest starten in de basis. Het is dan ook bijna een traditie voor Sparta om in een wisselende opstelling te beginnen, maar ook deze zaterdag leverde dat geen problemen op dankzij de mensen uit het tweede.

Marieke van de Kraats (8), Mirjam Top (3), Pim van Ramshorst (3), Geert Drost (2), Martijn Kuijpers (2), Leon Woudenberg (1), Linda van Deuveren (1)

Verslag: Geert Drost