De dames van volleybalvereniging Surf hadden zaterdag geen kind aan het laag geklasseerde Libero uit Dronten. Met ruime cijfers werd de wedstrijd beslist met 0-4. Tegelijkertijd wisten de Surf-Heren de overwinning binnen te slepen tegen NVC-Nijkerk H2 met 3-1.

Allereerst de dames. Invalcoach Van Huffelen was ingevlogen om Nijenbrinks te vervangen omdat hij zelf een wedstrijd met Heren 1 moest spelen. De basis werd bezet door Lisette van den Hoorn, Saffira van den Berg, Annet Hemstra, Quinty Hoksbergen, Mandy Pol en de routinier Sandra van Ginkel. Mijke Hekman moest helaas geblesseerd toekijken vanaf de kant. Vanaf het begin wist Surf een uitstekende servicepass neer te zetten, waardoor spelverdeler Van den Hoorn haar aanvallers eenvoudig op maat kon bedienen. Vooral de middenaanvallers Hemstra en Van Ginkel scoorden er lustig op los. Een winst van 18-25 was het logische gevolg.

De tweede set werd eigenlijk een exacte replica van de eerste. Uitstekende pass, mooie set-ups, scorende aanvallen. In een oogwenk stond het 15-25.

In de derde set voerde Van Huffelen één wissel door. Van den Oord pakte de spelverdeling op. Helaas kwam het ‘derde-set’-spook om de hoek kijken: Een psychologisch fenomeen in de volleybalwereld dat de derde set altijd moeizaam gaat als de eerste twee zijn gewonnen. Surf kwam behoorlijk onder druk te staan en Van Huffelen besloot stormram Ilse Hemstra in te brengen ten koste van Hoksbergen. Dat zorgde ervoor dat Surf weer de overhand kreeg en ternauwernood de set nog met 25-27 binnen wist te slepen.

De overwinning was al binnen, maar Surf zou geen genoegen nemen met 1-3 en zette alles op alles om de laatste set niet wéér zo spannend te maken. Met snoeiharde services werd Libero zo onder druk gezet, dat de Drontense Dames eigenlijk niet meer aan aanvallen toekwamen. Het resultaat was een verbluffende 12-25.

Dan de Heren. Over die wedstrijd is minder opgetekend. Kennis die er is over deze wedstrijd, beperkt zich vooral tot de feiten dat het om een derby tegen NVC-Nijkerk ging en dat Jorick Gijsen zijn debuut maakte. ‘Het was fantastisch om op het hoogste podium te mogen acteren. Ik kom uit de jeugdopleiding van Surf en dan is dit toch het hoogst haalbare. De sfeer en de ambiance waren fantastisch en ik voelde me meteen thuis tussen de lijnen. Dat we ook nog met 1-3 winnen, maakt het helemaal af’, aldus een gelukkige Gijsen

Dinsdag 16 april organiseert Surf een open meetrainavond. Hou de socials van Surf goed in de gaten voor meer details!