Kinderzwerfboek regio Nijkerk bestaat 5 jaar en dat wordt gevierd met een heleboel leuke activiteiten. Een daarvan was de kleurwedstrijd met mooie prijzen gesponsord door de lokale ondernemers. Prijswinnaars Mila, Nora en Jan hebben hun prijs opgehaald in Hoevelaken, Nijkerk en Nijkerkerveen. Gefeliciteerd en heel veel vakantieplezier. Kinderen kunnen nog steeds op zoek gaan naar een GOUDEN WIKKEL in één van de boeken in de zwerfkastjes en mooie prijzen winnen. Alle winnaars ontvangen sowieso een toegangskaartje voor de goochelshow van Igor Krulsnor in het voorjaar van 2021.

 

 

Kinderzwerfboek

Kinderzwerfboek zet zich in om boeken beschikbaar te maken voor álle kinderen, ook voor kinderen die thuis nauwelijks boeken hebben. Iedereen in Nederland wordt opgeroepen om de boekenkast op te ruimen en kinderboeken uit zwerven te sturen zodat andere kinderen ze kunnen lezen. Met de hulp van vele vrijwilligers zijn al meer dan 2,5 miljoen kinderboeken gaan zwerven en meer dan 3.500 KinderzwerfboekStations opgericht. Hier kunnen kinderen gratis een boek halen om thuis te lezen. Ze staan op plekken waar kinderen komen, zoals scholen, kinderboerderijen en buurthuizen. In de Gemeente Nijkerk zijn er 15 kastjes aanwezig.

 

Lezen loont
Het werk van Kinderzwerfboek is hard nodig. Landelijk gezien verlaat nog steeds 17% van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand. Maar als er thuis boeken zijn, gaan kinderen gemiddeld drie jaar langer naar school dan leeftijdsgenoten uit gezinnen zonder boeken. Boeken stimuleren tot doorleren, ongeacht sociaal milieu of cultuur. Lezende kinderen hebben dan ook meer kans op een goede toekomst!

Meer informatie of vrijwilliger worden? Kijk dan op onze Facebookpagina Kinderzwerfboek Regio Nijkerk en neem contact met op.