Vanaf 1 januari 2019 is de afvalinzameling op een aantal punten gewijzigd. Niet alleen de inzameldag kan hierdoor wijzigen. Ook is de route per straat veranderd. In de afvalkalender 2019 kunnen inwoners daar meer over lezen. Deze kalender is huis-aan-huis verspreid in december 2018. 

Waarom deze wijziging? De gemeente haalt nu ook huis-aan-huis het plastic, blik en de drankkartons (pmd-afval) op. Inwoners kunnen het pmd-afval aanbieden in de hiervoor bestemde pmd-container of in plastic zakken die de gemeente gratis beschikbaar stelt. Deze zakken zijn verkrijgbaar bij de meeste supermarkten in Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk. Het legen van de containers en ophalen van de zakken vindt per soort afval om de drie weken plaats. 

Wijzing van de dag

Wethouder Harke Dijksterhuis: ‘Het kan zijn dat inwoners in december vorig jaar of de eerste dagen van januari deze informatie gemist hebben. En dat hun gft-container en of restafval container hierdoor niet geleegd is. Remondis zorgt alsnog dat deze containers geleegd worden. Aan deze inwoners wordt gevraagd hiervoor zelf contact op te nemen met Renomdis, telefoonnummer 0800 – 88 90 988. 

Vanaf maandag 14 januari 2019 (week 3), kunnen inwoners hun pmd-afval (plastic, metaal en drankkartons) aanbieden in de container met het oranje deksel of pmd-afvalzak.   

 

Overzicht van de inzamelroutes

• Maandag: Nijkerkerveen en Paasbos;

• Dinsdag: Centrum;

• Woensdag: Woonwijk Corlaer en woonwijk Doornsteeg;

• Donderdag: Hoevelaken;

• Vrijdag: Buitengebied.

Deze indeling is door Remondis gemaakt vanuit efficiencyoverweging. 

Mijn afvalwijzer

Op www.mijnafvalwijzer.nl of de afvalkalender 2019, kunt u zien of uw woning in een nieuwe inzamelroute valt. Bij twijfel over uw inzameldag kunt u op postcode en huisnummer opzoeken via www.mijnafvalwijzer.nl. Via deze website kunt u ook de app downloaden. 

Meer informatie

Heeft u vragen over de Afvalinzameling? Kijk dan op onze website ww.nijkerk.eu/afvalinzameling2019. Daar vindt u ook waar de gratis pmd-zakken verkrijgbaar zijn. Heeft u vragen over het legen van uw container? Neem dan contact op met Remondis 0800 – 88 90 988.